Siirry pääsisältöön

Tupla-sininen ja Show-punainen

Mätsäreitä! Lisää mätsäreitä! Mitä enemmän käyn mätsäreissä, sen enemmän innostun ensi kesästä ja odotan aivan innoissani että vuosi vaihtuu. Viime viikonloppuna pääsi konkkaronkka nuoriso + Lehmä käymään Match Show näyttelyissä Liedossa. Tuomarina toimi Kirsi Lehtonen.

Hienolle ponille herkkua noms!

Minua harmittaa ja ahdistaa aivan kamalasti kun en ole melkein viikkoon (!!) ehtinyt kirjoittamaan blogiin. Aika menee kun siivillä, suunnittelen ja toteuttelen jo ensi vuoden suunnitelmia ja samalla koitan tehdä töitä ja hevosia liikutella. Kommentit sen kun vähenevät blogissa ja tiedän että oma aktiivisuuteni on syy tähän katoon. Koitan saada jostain kiskottua enemmän aikaa myös tämän elvyttämiseen!

Lauantaina pesin Allin ja letitin sen valmiiksi. Olin varjellut koko viikon salaisuutta siitä että sekin pääsee mätsäreihin, ettei se vaan telo itseään. Tai revi kenkää jalastaan tai keksi yhtään mitään muutakaan. Yöksi se sai päälleen lämmittävän loimen ja jalkoihin lämpöpintelit. Yöllä se oli jotenkin ninjaillut pintelin alle haavan. Onneksi pienen. Matka alkoi tökkien, sillä heti kotipihassa Miinan kopin jarrut löivät lukkoon. Saatiin ne auki ja ajeltiin rauhassa keskustaan Herkun luo. Tallilla tarkistettiin kopin renkaat. Jarrut olivat aivan ylikuumat, joten ei sillä voinut mennä mihinkään. Onneksi saatiin tallilta koppilainaan, koottiin se nopeasti ja samalla tosiet puunasi Herkkua edustavammaksi. Tallin pihasta kaiken tämän hässäkän jälkeen päästiin lähtemään aivan liian myöhään.

Perillä oltiin varttia ennen kisojen alkua. Alli oli heti ensimmäisen luokan toinen pari. Harmitti, sillä tamma oli tullut suoraan tallista ja seisoskellut kopissa ja matkustanut paikan päälle. Ison hevosen kestää vertyä muutenkin todella kauan. Kehät meni miten meni, niistä enemmän alla. Tämä nyt tälläinen pikapostaus kisoista, mutta koitan palailla kuulumisten ja muiden postausten kanssa piakkoin!


vakavaa tämä esittäminen...

Allynclusive W - sininen

Tuomarin kommentti: Ryhdikäs, korkeajalkainen, hyvä niska. Paksu kaulanliittymä runkoon. Pysty lapa, hyvä takaosa. Riittävä luusto. Länkinen takaa, lyhyet liikkeet.

Omat mietteet: Hitto että harmitti! Arvostelu oli oikeastaan muuten ihan mitä odotinkin, ei siis missään nimessä huono. Liikkeiden puolesta ainoastaan harmitti, sillä jouduimme tulemaan vähän "kylmiltään" esittelyyn. Vaikka kuinka yritin sitä ravuuttaa myös verkkailualueella, ei se tälläiselle jättiläiselle riitä. Lisäksi kolmion sivuliikkeitä esittelevä osa oli muita sivuja puolet lyhyempi, enkä uskaltanut pyytää tammalta pidempää liikettä siinä, koska "pitkäsivu" loppui niin äkkiä, että oltaisiin menty läpi aidoista. Kehässä tamma käyttäytyi kyllä super nätisti ja oli ryhdikäs ja kaunis oma itsensä.



Serpentine's Wilhelmiina - punainen, luokkavoittaja

Tuomarin kommentti: Erittäin hyvä rotuleima ja tammaleima. Kaunis pää. Kaula voisi olla hieman pidempi. Sopusuhtainen runko. Sivusta hyväasentoiset jalat. Aktiivinen käynti. Suorat liikkeet. Kevyet tahdikkaat liikkeet.

Omat mietteet: Kyllähän mää tiesin että se on oikeesti makee poni mutta että näin makee! Aivan huikeen hyvä arvostelu, ens vuonna me kierretään tän hurmurin kanssa niiiin paljon näyttelyitä. Päästiin BIS kehään asti, mutta valitettavasti siellä tiputtiin heti ekojen sakissa. Silti huikean tyytyväinen poniin, on se vaan niin nätti ja kiva. Ehkä vähän pullukka, mutta nyt se joutuu kuntokuurille ja toivotaan että 31.10 rotunäyttelyissä menisi vielä paremmin!

Häyrilän Herkules - sininen
valitettavasti herrasta ei nyt reissusta ollut mitään kaunista kuvaa :(

Tuomarin kommentti: Tässä kehitysvaiheessa lyhyt linjainen. Kyömy pää, kaula saisi olla pidempi. Lihaksikas, hieman pysty lapa. Hyvät takaosan kulmaukset, riittävä luusto. Ahdas edestä, irtonainen käynti. Pihtinen takaa ravissa, irtonaiset matkaavoittavat raviliikkeet.

Omat mietteet: Ei mitään uutta! Enkä tosiaan ollut pettynyt. Hienosti herra taas käyttäytyi, vaikkei kehäesiintyminen tällä kertaa ollut niin maltillista kuin viimeksi. Nyt saatiin sentään paperilla tarkemmin tilannekatsausta. Tuomari vielä erikseen tuli mainitsemaan että erittäin hyvä liikkeinen nuori! Hyvä Herkku, hieno sinusta vielä tulee.

Onko lukijat käyneet hiljattain mätsäreissä? 
Linkkailkaa postauksia, haluan lukea! :)

Kommentit

  1. Olipa kiva postaus! Me ei olla oltu vuoteen missään näyttelyissä, mutta tuon pienemmän palluran kanssa ollaan menossa 3.10, jännittää :D

    miinajaponit.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Mä en päässyt tänä kesänä kertaakaan ponini kanssa mätsäriin/ näyttelyyn, kun koppimme on rikki :) Kun opiskelijalle osallistujamaksun (15e) + bensakulujen (täältä hornan tuutista 20-40e/krt) lisäksi vielä koppivuokra 30-50e on vähän liikaa "ylimääräisiksi kuluiksi" :D
    Noh, nyt kun saadaan traileri remonttiin niin sitten ensi kesänä kierretään oikein urakalla! :) Tosin ei mun poni ole mikään huippu yksilö, mutta hauska noissa on minusta päivää viettää ja hauska käydä katselemassa muidenkin poneja ja esiintymistä :)
    Onnea Miinan hienosta tuloksesta! :)

    VastaaPoista
  3. Miina on kyllä hieno, kovasukuinen tamma! :) jätä sitten ne vaaleenpunaset suitset pois virallisista näyttelyistä ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon mää sille jo kattonu näyttelyriimua :D

      Poista
  4. Miina on niin hieno! Ja onhan se Lehmäkin hieno :) Livenä Lehmä pääsee oikeuksiinsa mahtavuudellaan :)

    VastaaPoista
  5. Hienot hepat kyllä sulla!

    VastaaPoista
  6. Heips Senni, ehtisitkö joskus kertoa poni-kaunottaresta, josko muu lauma on hyväksynyt hänet joukkoonsa alkuvaikeuksien jälkeen? -Liisu

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov