1. marraskuuta 2015

VONP - Vakavasti Otettava NäyttelyPoni

Kiiltävä musta, shetlanninponin kokorajoilla huiteleva raamikkaan ryhdikäs upeasti liikkuva, viimisen päälle kiilloitetuissa varusteissa, esiintyvä Vakavasti Otettava Näyttely Poni. Mistä tälläinen VONP on tehty?


Kun olemme astuneet Miinan kanssa näyttelypiireihin debytoimalla Loimaan Rotunäyttelyissä (tästä tulossa oma postaus heti kun saan muistokuvia!) hienolla arvostelulla, olen ehdottomasti pätevä ja tietoinen siitä, mitä on omistaa Vakavasti Otettava NäyttelyPoni. Ja lisäksi vielä olla itse Vakavasti Otettava NäyttelyPonin Omistaja. Huomioithan että tämä postaus on kirjoitettu pilke silmäkulmassa.

Vakavasti Otettava NäyttelyPoni tulee ehdottomasti olla hyvä sukuinen. Sen vanhempien pitää olla hyvin palkittu kaikissa kissanristiäisissä ja serkun kummin kaiman velipuolen olisi myös hyvä olla menestyjä. Ponin nimessä tulee olla kuuluisan menestyneen kasvattajan etuliite, jotta se varmasti huomataan ja huomioidaan.

Vakavasti Otettava NäyttelyPoni aloittaa näyttelyiden kiertämisen jo emänsä mahassa ennen syntymäänsä. Heti syntymän jälkeen se ilmoitetaan ensimmäisiin mahdollisiin näyttelyihin, jotta kaikki voivat aloittaa spekulaatiot siitä tuleeko siitä seuraava Näyttelytähti vai ei.

Vakavasti Otettava NäyttelyPoni on musta. Vaikka kehässä näkyy myös muitakin menestyjiä, ne ovat siellä vain lauhduttamassa keskustelua siitä, miksei muut kuin mustat ponit pärjää. Jos siis ponisi on valkoinen tai ruskea, suosittelen Prisman hiusväriosastoa.

Vakavasti Otettavalla NäyttelyPonilla tulee olla ehdottomasti siistitty olemus. On ehdottoman tärkeää, että ponin korva ja partakarvat on siistitty ja häntä on tasan 2 senttiä irti maasta. Karvoille ei tule ikinä näyttää Fiskarsin saksia, vaan parasta olisi, että ponilla olisi oma kampaaja, joka käy nyppimässä parta karvat ja leikkaamassa korvakarvat ja tarvittaessa häntää.

Vakavasti Otettava NäyttelyPoni tulee liikuttaa ikänsä mukaisesti. Koska ponin päätarkoitus on kiertää näyttelyitä, tulee ratsukoulutus aloittaa vasta aikaisintaan 4 vuotiaana. Vuotta ennemmin saa hieman kärryillä. Kunhan se ei häiritse näyttelyissä käymis balanssia.

Vakavasti Otettavalla NäyttelyPonilla tulee olla väreihin sopivat näyttelyriimu / suitset. Mustilla poneilla (joiden partakarvat on siistitty!) tulee olla ehdottomasti mustat tai valkoiset päitset. Kaikki ruskean eri sävyt ovat tarkoitettu ruskeille ja valkoisille poneille. 

Näyttelyissä Vakavasti Otettava NäyttelyPoni esiintyy edukseen ollen ryhdikäs ja näyttävä. Ravia esittäessä Vakavasti Otettava NäyttelyPonin Esittäjä pinkoo niin liitelevän kaunista juoksua, että Vakavasti Otettava NäyttelyPoni kirmaa pukkilaukalla perässä.

Vakavasti Otettava NäyttelyPoni on todellisuudessa aivan tuiki tavallinen, mutta kuitenkin maailman suloisin shetlanninponi joka on omistajalleen tärkeämpiä kuin mitä he antavat jännittävässä näyttelytilanteessa ymmärtää.

kuvassa esiintyvä poni ei liity artikkeliin. Poni ei täytä VONP kriteereitä kaikilta osin.

No, mutta ei tässä postauksessa oikeasti ollutkaan tarkoitus kertoa Vakavasti Otettavasta NäyttelyPonista, vaikka tuollaisen pätkän teille kirjoitin. Itseasiassa oli tarkoitus tulla kertomaan miten uskomattoman hyvää asiakaspalvelua on edelleen tarjolla! 

Kun ilmoitimme kaksi kuukautta ennen Loimaan rotunäyttelyä Miinan mukaan, aloimme samantien silmäilemään näyttelyriimuja. Tottahan toki piti ensimmäisiin virallisiin näyttelyihin mentäessä olla kunnon Vakavasti Otettavat NäyttelyKamppeet. Tarkoitukseni oli ensin hommata sille valkoinen riimu, kuten olen kaikilla mustilla poneilla nähnyt. Musta-nahka mustalla ponilla oli jotenkin niin laimea vaihtoehto. Vaikka kuinka googlailin, en yksinkertaisesti löytänyt juuri sellaisia kun etsin.

Lopulta silmäni kiinnittyivät aivan ihanaan W-Profilen näyttelyriimuun värissä konjakki. Olin kerralla myyty ja lopulta päädyimme tilaamaan riimun - hyvissä ajoin, jo 6 viikkoa ennen näyttelyitä! Neljän piinaavan viikon odottelun jälkeen saimme riimun kauniissa W-Profilen pussissa. Innoissani (kärsimättömänä) olin tietenkin heti koittamassa riimua. Meinasihan siinä itku ja muutama kirosana päästä kun totesin riimun olevan aivan liian pieni.. Se ei mahtunut neiti Miinan päähän edes turvan kohdalta..


Paniikkihan siinä meinasi tulla. Mitä sitten tehdään? Lähetimme samantien asiakaspalveluun viestiä paniikkimme aiheesta. Seuraavana arkipäivänä saimme puhelun, missä ihana asiakaspalautteen vastaanottanut myyjä kertoi, että homma hoidossa, he soittivat tukkuun ja sieltä on tulossa heille nyt heti riimu ja se lähetetään samantien meille.

Ja voi sitä onnea kun paketti kilahti keskiviikko-iltana Ypäjän Postiin! Riimu istui ponille ja näytti niin pirun hyvältä. Näyttelyissä loistivat niin poni kuin ihan pränikkä näyttelyriimu. Tästä kaikesta kuuluu aivan uskomattoman suuri kiitos Ravivaruste S. Hartikaiselle, joka mahdollisti meille tämän supernopealla toimituksella ja uskomattoman hyvällä asiakaspalvelulla. Suuren suuri hatunnosto!

Uskomattoman ihanat W-Profilen konjakin väriset näyttelyriimut tarjoaa Ravivaruste S. Hartikainen
suosittelen!

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin löytyy erittäin vakavasti otettava näyttelyponi joka täyttää lähes kaikki kohdat :D ainakin melkein... Tosin väri on sentään oikea

   Poista
 2. Onhan tuo munkin poni on musta ja se esittää kehässä pukkihyppypomppu-laukkaa, mutta muuten se ei kyllä vaikuta Vakavasti Otettavalta NäyttelyPonilta ihme kyllä... :D :D

  VastaaPoista