Siirry pääsisältöön

Kisamatkalla Champion 2016: Millainen on hyvä buffetti?

Kun pitkään haaveilin oman tapahtuman järjestämisestä ja yli puoli vuotta sitten pistin homman pyörimään, en varmasti ajatellut että kuinka paljon se vie minun aikaani tai jaksamustani. Tiesin kyllä mihin keitokseen olen oman kauhani laittanut, mutta loppupeleissä tälläiselle jonkin asteen perfektionistille ja vähän homman aina yliviejälle se on suuri haaste. Mikä on tarpeeksi, mikä liikaa, mikä liian vähän? Kaikessa suhteessa.


Koska teen tätä todellakin rakkaudesta, en suinkaan rahasta (voin teille kyllä avata tapahtuman jälkeen kuinka paljon jäätiin miinukselle..) on välillä vaikea suhteuttaa sitä mikä on hyvä ja mikä huono. Kaikki pitää miettiä tarkkaan, laskea, toivoa löytävänsä hyviä alennuksia ja pystyä vielä tekemään se kaikki mitä on suunnitellut. Kaikki pitää aloittaa vähän aikaisemmin kuin kuukautta ennen. Nytkin koen jo suurta stressiä, sillä näyttelyihin on aikaa enää hieman reilu kaksi kuukautta!

Tänään kävin tekemässä yhden kauppalenkin jossa ostin buffettiin jotain. Itse olen sellainen ihminen jonka mielestä pienetkin asiat vaikuttavat suureen kokonaisuuteen. Koska tapahtuma on kaikkiaan suuri, on myös tärkeää että ruokapuoli on kunnossa. Perinteisen buffetin tapaan tarjolla on tietenkin sämpylöitä ja suklaata. Ja myös kuvassa näkyviä lakuja, kivennäisvettä ja limsoja. Pitkän päivän takia teemme myös salaattiannoksia sekä tarjolla on lämmintä ruokaa (makaroonilaatikkoa sis lasin maitoa / mehua). Talkoohengessä koko suku osallistuu leipomuksineen ja ruokineen mukaan ja buffetvastaavaksi onkin värvätty ihanan (kamalan) puhelias äidin äiti Seija.

Toinen itselle tärkeä asia buffetissa on kohtuuhintaisuus. Jos saan lakupötkön kaupasta 30 sentillä, miksi maksaisin siitä euron? Miksi pieni kahvi maksaa yli kaksikin euroa? En taida todellakaan olla mikään kauppias kun meidän buffetin hintataso pyritään pitämään matalana. Mutta mikä on kohtuuhintaisuus. Olisiko makarooniaterian (sis maito/mehu) hyvä hinta 5€ vai 7€? Salaattiannos 6€? Lakopötköt pitäytyvät varmasti 50 sentin hinnassaan. Mikä sitten lieneekään kallista ja kenelle..

Huolia ja murheita ja sen takia ajattelinkin kysyä teiltä vahvistaakseni omaa käsitystä Millainen on hyvä buffetti. Nyt siis toivon rakentavia, hyviä mielipiteitä siitä mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Kaikkea pitää olla tarpeeksi, tarjontaa jokaiseen makuun. Mutta mikä on liikaa, mikä liian vähän, mikä tarpeeksi? Mikä tekee buffetista hyvän?

Nämä ja moni muu Kisamatkalla Champiooniin liittyvä asia askarruttaa mieltä. Ota siis kantaa nyt!

Kommentit

  1. Kuulostaa oikein hyviltä suunnitelmilta! Hyvä buffa on mielestäni monipuolinen (suolaista, makeaa, kunnon ruokaa, pikkunaposteltavaa) ja muistaa tarjota vaihtoehtoja myös erikoisruokavalioille - toki tapahtuman koko vaikuttaa siihen, millaista valikoimaa on järkevää pitää. Tätä päivää kun proteiinipatukat yms. ovat niin hot on nekin ihan hyvä artikkeli buffassa, ne myös säilyvät hyvin jos ei käy yhdellä kertaa kaupaksi. Yleisesti ottaen on kiva että buffassa, etenkin kisoissa, saa jotain vähän kevyempää ja terveellisempää vaihtoehtoa. Lämmin ruoka on pitkänä päivänä hyvä tarjota, vaikka sitten keitto. Tuollaisesta makaroniannoksesta, jos kylkeen saisi vielä vähän salaattia ja vaikka leipäpalan, voisin maksaa kympinkin. Juotavaa muuten tölkkien lisäksi ehdottomasti saataville myös pulloissa (etenkin sitä kivennäisvettä kiitos, näyttelyissä juoksijat kiittää kun ei tarvitse tölkkiä huitaista kerralla, se ei kuitenkaan missään kassissa pystyssä pysy kaatumatta).

    Kohtuullinen hintataso saa ostamaan herkemmin muutakin kuin ihan välttämättömät syömiset, jos taas tietää että on tapahtumassa on kallista, ottaa ennemmin omat eväät joilla jaksaa eikä käy buffan kautta lainkaan. Huonoimmassa tapauksessa ei ole niitä eväitä ja buffan hinnat ovat niin pyörryttävät, että ostaa vaan jotain ihan pientä että pysyy pitkän päivän tajuissaan. Toisin sanoen: korkeilla hinnoilla saa kovan katteen, mutta kävijät pahan mielen, pienemmillä hinnoilla kauppa käy ja asiakkaat ovat tyytyväisiä :) Tätä voi olla aika mahdoton järjestää teidän tapahtumassa, mutta ihan yleisenä pohdintana, olisi ihanaa jos useammin kisoissa yms. tapahtumissa olisi mahdollista maksaa buffassa kortilla. Kun muuten pelaa niin vähän käteisen kanssa, ei aina muista varta vasten nostaa sitä buffarahaa. Sitten on just se yks kaksieuroinen lompakon pohjalla, jolla et saa edes sämpylää.. Monesti kisabuffissa myös ärsyttää se, että tuotteita ei pidetä tai ole mahdollista pitää kylmänä. Auringossa pöydällä kiehuva limupullo joka avatessa räjähtää käsiin.. Tai elmukelmuissa samassa paahteessa muhivat kinkku-juustosämpylät. Nam.

    Villi ajatus loppuun: mitä jos ei sämpylöitä ja valmiita salaattiannoksia, vaan ns. Subway-henkinen salaatti/patonkibaari, jossa tilausten mukaan tehtäisiin just omilla täytteillä? :D

    VastaaPoista
  2. Grillimakkarat on must! Ne on helppoja syödä ja helppoja valmistaa esim. Verrattuna Jos ostaa jotain makaroonihässäkkää niin täytyy löytää istumapaikat jossa syödä, tai ainakin joku alusta mihin laskea juoma ja lautanen.

    VastaaPoista
  3. Jos tekee makaronilaatikkoa, kannattaa tehdä myös kasvisversio. Salaattikin ihan jees, mutta kannattaa miettiä, ostaako lopulta sitä kukaan, ja saadaanko se säilöttyä hyvin. Perus leivokset menee aina, mokkapalat, pullat jne. Teillä näyttää olevan myös juomapuoli hoidossa hyvin! Maidottomia ja gluteenittomia versioita kannattaa myös varata, jos haluaa niin paljon panostaa. Hinnat kannattaa laittaa sopiviksi. Pilkkahintaan ei tarvitse myydä, mutta 5e sämpylöitä ei kukaan osta. Makaronilaatikko voi olla hyvin seitsemän euroa, ja santsikuppi juomaa kaupan päälle :) toki viisikin euroa on hyvä, mutta kannattaa miettiä, riittääkö kate silloin. Hyvä siitä tulee, tsemppiä valmisteluihin!

    VastaaPoista
  4. Moi! Oot oikeessa noista hinnoista, ne aina mietityttää. Komppaam myös ekaa kommaaja hinnassa ja itse asiassa jos on matalemmat hinnat, niin kauppa käy luultavasti ainakin hyvin, jolloin myös tuottoa voi saada enemmän. Semmonen hyvä ajatus niille hinnoille olis varmaan, että vaikka 20-50 senttiä korkeempi ku kaupassa. Ja mitä nyt ite oon pitänny oari kioskia nii kahville sopiva hinta olis 1€ Ja muutes ruokapuolelta vielä että semmonen joku salaattipöydän tyylinen olis hyvä. Vaikka laitatte paperille että mitä teillä on ja sit saa ite päättää mitä ottaa ja te kokoatte. Kannattaa myös olla mokkapaloja, ne on varmaan aina suosittuja, paitsi ehkä ihan illasta ja kuumimpaan aikaan. Onnea!

    VastaaPoista
  5. Hyvä buffetti onkin tärkeä kysymys - on nimittäin tullut huomattua, että kisapäivän päätteeksi ratsastettavissa luokissa kisaavan on turha enää kuvitella ruokaa buffasta saavansa - paitsi poikkeustilanteissa.

    Yksi ihan tosi olennainen juttu olisi saada kahvikuppeihin kannet - kahvia myytäisin tällä tavalla varmasti myös kotimatkalle lähteville kun sen autoon saa mukaan ja hoitajakin uskaltaisi kaffensa hörppia hevosta vahtiessaan.

    Varsinaisesta ruokapuolesta osaan sanoa sen verran, että practise first - sellaista ruokaa, joka on helppoa syödä. Pizzapaloja tai piirakoita niin jämäkällä pohjalla ja sellaisiksi sliceiksi leikattuina, että ne pysyvät kätevästi kädessä. Makeista leivonnaisista muffinit ja pullat, joskin nuorision suosikki lienee mokkapalat ja juustokakutkin näyttävät häviävän pöydistä hyvin äkäiseen niiden suihin joille makea maistaa..

    Laktoosittomuus olisi ihan tosi hyvä huomioida kaikessa - eikä gluteiinittomiakaan potilaita kannata tyystin unohtaa. Terttu tai pari banaaneita tai valmiit hedelmäpohjaiset smoothiet kelpaavat varmasti painoa tarkkaileville sekä niille, jotka eivät viljatuotteita esim. voi syödä.

    Jos tekee kunnon lämpimän ruoan, kyllä siitä sen 6€ kehtaa pyytää - joku ne ruoat kisapaikalle roudaa ja ei se ruoka ilman sähkökäkään ole valmista. Lämmin ruoka on aina lämmin ruoka! Salaattiannos ideaa pidän hyvänä, tekisin valmiin salaattipohjan ja laittelisin selvät annosmitat esim. fetaan, mozzarellaan ja tonnikalaan jotka äkkiä nakkaa valmiin pohjan päälle ja asiakas valitkoon itse kastikkeensa. Salaattia en alle 7€ myisi enkä olettaisi ostavanikaan.

    Proteiinipatukat olisi myös mielenkiintoinen testata buffassa, jotenkin uskon niillekin näinä päivinä löytyvän ottajansa...

    VastaaPoista
  6. En lue muiden vastauksia, jotta omat ajatukset ei mene sekaisin - joten pahoittelut jos toistan muiden kirjoituksia :)

    Hyvä buffet on ennenkaikkea monipuolinen ja RIITTÄVÄ. Mikään ei ole surkeampaa kuin kuulla/lukea jälkeenpäin palautetta siitä, että puolessa välissä kisaa kaikki buffan antimet oli jo myyty loppuun.

    Kesätapahtumiin kuuluu jäätelöt. Se ei tarkoita tietystikkään laajaa marketti-valikoimaa vaan muutamia erilaisia vaihtoehtoja; tuuttia, mehujäätä, tikullista ja vaikka ilman...

    Toinen mikä varmasti aina kauppansa tekee on tietysti makkara. Tarvinneeko enempää perustella? :) Erityisesti taustajoukoille ja kuljettajille tuntuu maistuvan. Tästähän voisi miettiä myös jotain diiliä esim. jonkun makkaravalmistajan kanssa - josko saisi jonkinlaisen sponsori-diilin samalla kisalle?

    Juotavat tietysti. Monipuolinen valikoima niihin. Vesi ehdoton, vichy, limpparia, pillimehua.. Juotavat on varmasti sellainen, mitä on vaikea varata liikaa. Ihan senkin takia, että saa juotettua toimihenkilöt :)

    Välipaloja. Sämpylät ja leivät "tietenkin".. mutta niiden lisäksi jotain muuta vaihtoehtoa. Ehkä pizzapaloja? Kinkkupiirakkaa? Smoothiet voisi toki myös tehdä kauppansa mutta eri asia kannattaako niitä alkaa väsäilemään :) ..
    Milanossa viime kesänä käydessäni oli mukava löytää eräästä kahvilasta hedelmä- ja marja-pikareita kun nälkä alkoi koputella ja halusi vain jotain kylmää ja raikasta. Toki pienet pakasterasiatkin toimii, jonne olisi paloiteltu valmiiksi erilaisia hedelmiä ja sekoteltu erilaisia marjoja. Näihinhän voisi vaikka euron lisähintaan saada kulauksen suklaakastiketta tms mikäli joku sellaisesta innostuu.. :D

    Ruoka. Makaroonilaatikko kuulostaa oikein hyvältä ja vaihtoehtona salaattiateriat erittäin hyvä!

    Jälkiruoka/kahvin kanssa/muut herkut. Pullaa tai munkkia? Tiikerikakkua? Suklaapiirakkaa? Taaskaan mitään Fazerin kahvilan vitriiniä tuskin tarvii päihittää mutta pari-kolme erilaista vaihtoehtoa - sellaista käteen sopivaa ja helposti syötävää.

    Kaikkea olisi varmasti kiva tehdä, mutta liikoja ei kannata lähteä tavoittelemaan sillä etukäteen ei voi kiireitä ennustaa (muutakuin varautumalla pahimpaan :D ) joten kaikki kannattaa ehdottomasti miettiä myös sitä kautta, ettei näiden tekeminen tms. sido päivän aikana buffan henkilökuntaa liikaa, jotta voivat keskittyä myyntiin, asiakaspalveluun (siivoiluun) ja tietysti myös omiin lepotaukoihinsa! :)

    Hintapolitiikka sulla olikin jo niin hyvin jäljillä, että siihen en lähde puuttumaan :)

    VastaaPoista
  7. letut tai vohvelit usein myös menestyvät. mansikkahillolla ja ihan jollain perus valmiilla kermavaahdolla!

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa todella hyvältä nuo suunnitelmat! :) Muistatte vaan käsitellä ja säilyttää elintarvikkeet oikein niin hyvää tulee. :)

    VastaaPoista
  9. Tässä on aika hyvin munkin ajatukset jo kirjoitettu. Kuitenkin, itse en syö punaista lihaa, joten siltä kantilta katselen aina valikoimaa. Mun mielestä olis ainakin kiva juttu jos lämpimästä ruuasta olisi myös kasvisvaihtoehto, toki myös leipä/pizza ilman lihaa on ihan jees :) Hieman ihmettin kun yksissä kisoissa oli lämpimänä ruokana lasagnea ja makkara- sekä jauhelihakeittoa, tästä olis mun mielestä joku voinut olla kasvisvaihtoehto.

    VastaaPoista
  10. Komppaan Idaa, parhaimmassa tapauksessa käy niin, että eväät unohtuvat kotiin, eikä buffetissa ole mitään syömäkelpoista, edes karkkipuolella... Kun monesti karkeissakin on eläinperäistä liivatetta, kuten esim. noissa sukulakuissa. :-) Joten törötä siinä sitten päivä kuivin suin, ja toivo ettet pyörtyä kopsahda minnekään. Ei kiva. Peukku tästä pohdinnasta sinulle, Senni! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa tulin itsekin sanomaan. Itse en ole vegaani, mutta yllättävän usein buffeteissa ei ole minulle mitään ainakaan muuta kuin ehkä joku pulla. Usein ainoat suolaiset syötävät ovat makkaravoileipiä ja jos lämpimässä ruoassa on useampi vaihtoehto niin kaikissa on lihaa. Pitkän päivän aikana ehtii tulla aika kova nälkä, jos ei ole muistanut pakata omia eväitä.

      Poista
  11. Niin paljon asiaa, että jaettava kahteen kommenttiin... Tässä siis osa 1:
    Edellisiltä tullut jo oikeastaan kaikki omat ajatukset, mutta pakkohan se on silti kommentoida... :D

    Mä tiivistäisin hyvän buffetin muutamaan yksinkertaiseen asiaan: monipuolisuus, järkevät hinnat, syötävien käytännöllisyys, säilyvyys, riittoisuus ja iloinen henkilökunta. Monipuolisuudelle perustelu löytyy erityisruokavalioista, jos evässämpylöiden välistä löytyy paprikaa ja ainoa salaattivaihtoehto on porkkanaraaste, niin jää kyllä multa allergioiden vuoksi ostamatta. Myös kasvissyöjät on tietysti huomioitava. Usein käy myös niin, että "perus"ruoka tekee kauppansa erikoisempia ruokia paremmin tuollaisissa tilaisuuksissa. Syötävien lisäksi monipuolisuus on tietysti huomioitava juomissakin, yksi juo kahvia, toinen teetä, kolmas vettä, neljäs mehua, viides limsaa, kuudes vissyä... Lista taitaa olla loputon, mutta monipuolisesta valikoimasta löytää varmasti jokainen jotakin. Voisi olla melko huikeaa saada paikalle ilmainen vesipiste, koska lämpimänä päivänä oma juomapullo tyhjenee alta aikayksikön?

    Järkevät hinnat, niin buffetin pitäjän, kuin asiakkaidenkin kannalta. Ruoka-annos myydään aivan varmasti kuudella eurolla (itse olisin valmis maksamaan kunnollisesta annoksesta ja ylipäänsä oikeasta ruuasta 8-10e), lakujakaan tuskin tarvitsee syödä tapahtuman jälkeen itse, jos ne miltei kaupan hinnoilla myy. Tuollaiseen tapahtumaan lähtiessä asennoituu varmasti varsin moni kuitenkin ostamaan jotakin melkeinpä hinnasta riippumatta, joten edullisemmat hinnat ovat varmasti iloinen yllätys ja saavat varmasti ostamaan enemmän ja näin ollen rahavirta kassaan lisääntyy. Muutenkin kuulun henkilökohtaisesti enemmän siihen koulukuntaan, jonka mielestä halvat hinnat saavat myynnin vilkkaammaksi ja täten voivat tuoda kassaan enemmän rahaa, kuin kalliilla myydyt tuotteet. Kohtuus tietysti kaikessa, alihinnoittelu ei sekään ole järkevää. Niinpä pitäisin hinnat hieman kaupan pyytämiä korkeammalla, mutta silti vielä edullisina, niin jää pitäjälle käteen ehkä muutakin, kuin hyvä mieli, mutta toisaalta asiakkaankin lompakossa on vielä muutankin kuin kuitit. Rahapolitiikkaan liittyy myös riittävä pohjakassa, kahvilassa/kioskissa työskentelevänä voin sanoa, ettei todellakaan ole mieltä ylentävää kaivella kassan pohjalta viimeisiä kolikoita saadakseen asiakkaille vaihtorahat annettua. 0,50snt, 1e ja 2e kolikoita tarvitaan mun kokemuksen mukaan yleensä eniten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja osa 2:
      Seuraavana syötävien käytännöllisyys, millä siis tarkoitan jo aiemminkin mainittua asiaa: mahdollisuuksien mukaan kylmätilat käyttöön. Sämpylät on paljon mukavampi syödä viileinä, kun auringossa muutaman hetkenkin seisseinä. Juomien saaminen kylmään olisi unelmatilanne aurinkoisena päivänä (koska sellainen kelihän on siis jo tilattu ;)), mutta mieluummin syön esim juustot ja muut maitotuotteet kylmänä ja juon juomani vähän lämpimämpänä. Tietysti myös buffetin sijainnilla on merkitystä, mahdollisuuksien mukaan sisällä tai varjossa olisi varmaankin ihanteellisin. Myös pöydät ja tuolit olisivat varmasti loistava lisä! Kenties buffetista olisi hyvä löytyä myös mikro, vaikkapa lastenruokien lämmitykseen? Käytännöllisyyteen liittyykin osittain tuo säilyvyys, on ehkä fiksumpaa tarjota äkkiä sulavan suklaapatukan rinnalle jokin toinen vaihtoehto, tai rinnastaa kakkupala vaikkapa raikkaaseen jäätelöön, joka tekisi kesällä aivan varmasti kauppansa, mutta vaatisi toki pakastinten löytymistä. Riittoisuutta ei varmaankaan liiemmin tarvitse perustella? Myytävien riittäessä iloisena kestävät niin asiakkaat, kuin myyjätkin.

      Ja siitä päästäänkin aasinsillalla siihen buffetin henkilökuntaan! Iloinen ja ystävällinen myyjäporukka on ihan aina buffethetkestä törkeästi mukavamman tekevä. En oikein edes osaa perustella tätä, mutta jokainen on varmasti asioinut buffetissa, jossa on mukava myyjä, sekä varmasti siinäkin, jossa myyjä ei ole ollut ihan niin mukava. Ja kumpi mahtoikaan olla mukavampi kokemus? Niinpä… Siispä tiivistettynä: Henkilökunnan kohteliaisuus, asian osaavuus, silmiin katsominen, hymy, monipuoliset, asiallisesti säilytetyt, hyvänmakuiset ja kohtuuhintaiset tuotteet, niin eipä voi buffetista lähteä muuten kuin iloisena! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov