22. helmikuuta 2018

Heipat Domskulle, terkut Big Manille

Niin täällä se homma vaan toimii. Virheisiin ei ole varaa ja kaikki keinot koitetaan. En tiedä itsekkään teinkö jotain väärin vai en, mutta niin vaihtui eilen Domain toiselle hoitajalle. Tiedän että minun pitää tottua tähän sillä täällä todellakin hevoset lähtee, vaihtaa treenaria, myydään tai muuten vaan hävitetään jos eivät toimi. Domsku oli hiitannut jo tosi hyvin, mutta viimisen hiitin meni taas naurettavan huonosti.. Ensin sanottiin että olen tehnyt hyvää työtä ja kolme päivää myöhemmin ilmoitettiin että se vaihtaa hoitajaa. Mene ja tiedä. Harmitushan siinä tuli, se oli minulle sellainen hyvänmielenhevonen, aina antamassa pusuja hoitaessa :( 

Ja itseasiassa tässä passin vaihdossa ei ole mitään suurta, näänhän minä sitä hevosta siinä tallissa. Mutta tulee itse hirmuisen surulliseksi kun jotenkin ei enää välitä. Tunsin itseni eilen niiiiin huonoksi hoitajaksi tämän vaihdon takia, että tänään tallilla oli semmoinen olo, että aivan sama kuka hoitaa, laittaa kuntoon tai ottaa pois minun passit. Tiettekö, sellainen hällä väliä, kunhan nyt sitten menen aamulla töihin ja pääsen iltapäivällä pois. Robottina tekee sen päivän välittämättä oikeastaan mistään. Ja se vasta onkin surullista ja laskee työmotivaatiota!

Siispä heipat Domain. Pikku kaheli *muisk*

Joten nyt remmiin sitten astui toinen baby, eli nyt 2 vuotiaaksi kääntynyt Big Man On Campus eli Big Man. Turhauttavaksi tämän vaihdoksen ehkä tekee se, että Big Man (niin suloinen, ISO ja hirveän lupaavakin se oli) on joulukuussa irtopalaleikattu ja nyt sitten se ontuu sitä jalkaa. Kaikki on mennyt leikkauksessa hyvin, mutta se ei ole toipunut siitä ja ei liiku muuta kuin surkeasti. Enkä minä voi tehdä oikein mitään muuta kun toivoa ihmettä sen kanssa. Ja se vasta turhauttaakin! Mutta hei, myönnän, se on silti suloinen ja eihän se tämän ison kaverin vika ole että on joutunut heittopussiksi ja nyt minulle.

Ja tervetuloa Big Man!

PS. Big Hero menee Qualifierseihin lauantaina, iik! 
Ja Roadie juoksee kilpaa perjantaina! 
Tsemppiä poitsut ♡

5 kommenttia:

 1. Ehkä heidän mielestään olet niin hyvä kuntouttamaan hevosia, että siksi saat kaikki toipilaat vastuullesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olisipa ihana ajatus jos se olisi niin! Kiitos tsempeistä:)

   Poista
 2. Eikö siellä pysty kysyä minkä takia passinvaihtoja tehdään? Ainakin itselle olisi tärkeää tietää, voihan syy nimenomaan olla tuo edellä mainittu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai kysyin syytä miksi näin tehtiin, että olinko tehnyt jotain väärin.

   Tähän on nyt vaikea selittää koko tarinaa, mutta huomasin niin 1,5kk sittem Domainin jalassa jonkinlaisen syvän lohkeaman ruununrajassa ja näytin sen pomoille. Hoidin sitä ohjeiden mukaan, mutta se ei tuntunut paranevan joten näytin sen eläinlääkärille joka totesi ettei siitä tarvitse olla huolissaan jos se ei haittaa sitä radalla. Koska en tiennyt millainen se oli radalla kysyi eli vielä toiselta pomolta että onko huono muttei kuulemma ollut.

   Koitin siihen sitten kaikkea, erilaisia rasvoja, kääreitä, liuoksia, suolavedessä seisottamista... se oli aina vähän parempi mutta ei kuitenkaan ollut parantunut täysin joten näytin sen kuukauden päästä uudestaan eläinlääkärille ja sain siihen silversulfa rasvaa.

   No tässä välissä se oli juossut pari tosi hyvää hiittiä ja sitten sen yhden tosi huonon. Sinä päivänä kun se juoksi tosi huonon hiitin olin ensin unohtanut laittaa sille treenihopplesit ja pomo joutui hieman odottamaan että sain ne sille. Lähdin sitten iltapäivällä raveihin ja joku pojista oli hoitanut sen ja sitä jalkaa oltiin kai kolmannen kerran näytetty ellille.

   Ja seuraavana päivänä se siirtyi toiselle hoitajalle koska en ollut saanut sitä kokonaan pois sen jalasta ja se oli kuulemma syy huonoon hiittiin.. hevoselle haluttiin antaa toinen mahdollisuus toisella hoitajalla ennen myymistä. Ja ei, pomot ei tiennyt mitä olisin voinut tehdä lisää tai paremmin. Se jalka oli kokoajan parempi, mutta ei ollut ehtinyt parantua kokonaan.

   No. Mene ja tiedä. Minulle sanottiin ettei vika ole minussa ja etten ole huono hoitaja, mutta rivien välistä en voinut kun lukea että en saa edes yhtä helkkarin lohkeemaa umpeen :/ ja ei, en oikeasti tiedä oliko tuo jalka nyt se oikea syy, vai sattuiko toinen pomoista vaan suuttumaan minulle jostain ja halusi näpäyttää. Kuten sanoin, mene ja tiedä.. :/

   Poista
  2. Ja tosiaan täällä on ehkä parempi olla kysymättä miksi jotain tehdään, tehdä vain niin kuin sanotaan :')

   Poista