8. helmikuuta 2018

Seitsemän passin hiittipäivä

Huh! Tiistaina kaikki mun passit hiittasi ja tiedättekö siinä vasta olikin urakka! Ei pelkästään se, että koitin saada itse kaikki omat passit valmiiksi hiitille, mutta lisäksi vielä iltapäivällä oli melkoiset savibileet kun sai laittaa savet kaikille (miinus Inxs)! Hommasta kuitenkin selvittiin kunnialla, vaikka kaikki ei mennytkään täydellisesti tänä päivänä..

Etualalla Oneida, takana Chili

Ensimmäisenä minun passeistani hiitille pääsi Inxs. En itseasiassa päässyt sitä hiittiä ollenkaan katsomaan, kun oli juuri siihen aikaan härdelli tallissa (meillä oli koko päivän hiittihevosia, laskeskeltiin että olisiko ollut 23 hevosta hiitillä tiistaina!). Kuski oli kuitenkin herraan tosi tyytyväinen, eli sain ainakin sellaisen uskomuksen että pikkaisen mahakas orhi oli pötkinyt menemään nätisti! Tosin Jenny sanoi myös että saa nähdä miten sitten tulevaisuudessa juoksee rahaa, sormet ristissä!

Ensimmäisenä aikuisista pääsi hiitille Roadie. Roadie juoksi tupla hiitin, molemmat hiitit oli puolitoista mailia (2400 m). Ensimmäisellä hiitillä juoksivat neljän porukassa ja toisella kaksin. Petra ajoi herraa ja sanoi että se oli ollut hiitillä hyvä, varmaan päivän tähti! Viime hiitillä se oli ehkä hieman ontuva, mutta nyt se oli lähes täydellinen! Ja näyttikin hyvältä!

Seuraavassa hiittiryhmässä olikin sitten Domain ja Big Hero samaan aikaan! Tässä taisikin käydä mun päivän suurin mokani, meinaan olin laittanut Domainille väärät sekkivermeet!! *nolo* Jälkeen päin hakkasin päätä seinään koska kyllähän minä nyt tiedän että Domain hiittaa kuten hölkkääkin avosuitsista (ei siis lappuja), mutta koska otin nuo suitset Domainin karsinakoukusta en osannut edes ajatella ettei ne olisi siis sen omat..

Koko tarinahan sai alkunsa siitä, että viime hiittikerralla pojat oli laittanut Chilin ja Domainin väärinpäin karsinoihin. Molemmat käyttävät hiitillä sekkisuitsia ja ne riippuvat aina karsinoiden ulkopuolella valjaskoukuissa. Eikä silloin tullut pieneen mieleenkäät että ne suitsetkin ovat tietenkin väärinpäin! Ja olin oikeasti ehtinyt valjastamaan jo Chilin Domainin päävehkeisiin kun Nora tuli hiitiltä Domainin kanssa ja sanoi että sillä on väärät päävermeet.. Piti oikein käydä katsomassa mitä olin pukenut Chilille ja ai kamala miten noloa se oli! Tuntui että oli kädet täynnä hommia silloin ettei edes ajatellut asiaa sen enempää, vaan laittoi vaan niitä kuntoon..

No. Hiitillä ei tapahtunut mitään suurta vahinkoa kuitenkaan. Domain ei ollut hyvä, mutta siihen oli varmasti suitsien lisäksi muitakin syitä. Edellisellä hiitillä se oli jäänyt vähän laukkavaihde päälle ja sen takia se nytkin sitten oli vähän enemmän laukalla kun ravilla..

Ainut kuva Domainista ja siinäkin melkein laukataan..

Big Hero oli puolestaan tosi hyvä! Petra ajoi siis Big Heron ja Nora Domainin. Big Hero on mennyt nyt viikkojen aikana ihan sika paljon eteenpäin niin fyysisesti kun psyykkisesti! Perjantaina sillä onkin edessä ensimmäiset treenit kilpakärryillä.. Liekö tässä siis minun ensimmäinen voittava passini?Viimeisessä hiittiporukassa oli sitten loput passini, eli Oneida, Chili ja Rocco. Oneida ja Chili hiittasivat yhdessä ja Rocco meni omaa hiittiä väärään suuntaan eli oikeaan kierrokseen. Roccon kanssa haluttiin vaan testailla sitä sen jalkaa, että onko se parempi vai huonompi toiseen kierrokseen hiitatessa. Eikä se itseasiassa ollut paljoa parempi, vähän parempi, mutta edelleen sen jalassa oli hieman jotain. Tänään eläinlääkäri kävikin sitä katsomassa ja ottivat siitä röntgenkuvat. Toivotaan ettei ainakaan mitään ole rikki!


Chili ja Oneida siis hiittasivat keskenään. Petra ajoi Oneidaa ja Jenny Chiliä. Chili oli ollut yllättävän ok, se ei ole ollut mikään hirmuisen hyvä hiiteillä, mutta nyt se oli ollut ihan okei. Ei vieläkään mikään todella hyvä, mutta ihan ok. Ajoivat tammoilla tuplahiitin joista ensimmäinen oli puolitoista mailia (2400 m) ja toinen mailin (1600 m). Oneidakin oli ihan ok, ei niin hyvä kun voisi olla, mutta kaikella tavalla ihan ok. On se ollut parempikin! Ensimmäisessä kuvassa Chili, toisessa Oneida. Oneida on siis peitsari.Kyllä sitä oli silti ylpeä kaikista hevosista hiitin jälkeen vaikka eivät kaikki olleetkaan päivän parhaita! Ja Groomikin mokaili varusteiden kanssa.. No, mutta ensi kerralla taas paremmalla ajatuksella ;)

Miltä näytti teidän silmään meno?

4 kommenttia:

 1. Onko siellä lunta? Hienoja kuvia, ja kivannäköisiä hevosia vaikken ravureista juuri mitään tiedä..

  Miten päädyit juuri ravitallille töihin? �� Kiinnostaako sua hommat ratsutallilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on täällä lunta :) vähän semmoinen heittelevä sää täällä, viikon saattaa olla kauheita pakkasia, sit sataa lunta ja seuraavana viikkona sataa vettä ja on yli +10 :')

   En tiedä miksi tulin juuri ravitallille, jotenkin tuntui oikealta ja kerran kun oli tälläinen mahdollisuus niin miksi ei ;) en usko että olisin ollut kiinnostunut hommista ratsutallilla. En osaa sanoa miksi :o

   Poista
 2. Milloin olet tulossa takaisin Suomeen? Mitä sun hepoille Suomessa oikein kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuussa tulen takaisin :)

   Kaikille hepoille kuuluu hyvää, niiden menoja pystyy seuraan esimerkiksi instagramissa käyttäjillä teiajasuvisahlaa ja teianmatkassa sekä suvivilhelmiina :)

   Poista