Siirry pääsisältöön

Kohta mennään eikä meinata!

Niin hurjalta kun se kuulostaakin, niin kohta on aika minunkin passien syöksyä kilparadoille! Oikeastaan suurin osa mun passeista on hiitannut nyt niin hyvin, että niistä kaksi, Roadie ja Big Hero on nyt ennen aikojaan valmiita aloittamaan kilpauransa - Toinen palaa kuntoutuksen jälkeen ja toinen aloittaa ensimmäistä kertaa ikinä.


Yksi selkeä merkki siitä, että Qualifiersit on lähellä on se, että hiitataan toinen hiitti kilpakärryillä. Ja sattuikin tuossa sitten edellisviikon lauantaina niin, että kun kaksi minun hevosista oli hiitannut jo pidempään niin hyvin, että molemmat saivat kilpakärryt peräänsä! Roadie ja Big Hero tekivät siis ensimmäisen hiitin (mailin) hölkkäkärryistä, kävivät sisällä vaihtamassa kilpakärryihin ja tekivät toisen mailin niillä. Ja minä tietenkin kameran takana, sillä tämähän piti totta kai saada ikuistettua!

Ja molemmat hiittasivat tosi hyvin, kuskeilta sateli kehuja ja kiitoksia (heh). Ja olinkin oikein ylpeä minun pikku murusistani! Y-rintaremmillä varustettu on Big Hero ja suoralla rintaremmillä juokseva on Roadie.
Ja tästä sitten innostuneena Roadie lähtikin qualifierseihin Yonkersiin viime perjantaina! Jännitin sitä varmaan koko viikon.. Elin aluksi siinä uskossa että pääsen lähtemään mukaan (ja luulin sitä vielä samana päivänä kun minulle puhuttiin että minun pitää vain hakea se lisenssi samalla) mutta lopulta aikataulut olivat niin surkeat, etten olisi ehtinyt hakemaan lisenssiä että pääsen paddockiin (= valjastushallit missä hevoset siis laitetaan kuntoon). Harmittihan se todella, mutta lauantaina lähdin sitten toisen hevosen kanssa raveihin, vaikkei se samalta ikinä tunnukkaan kun ei ole se "oma" hevonen..

Roadie tekikin hyvää työtä ja pääsi hyväksytysti lähdön läpi, vaikka rata olikin ollut järjettömän kova. Kuski oli ollut sitä mieltä että saisi olla vielä hieman skarpimpi, mutta koska sen on tarkoitus aloittaa nyt kilpaileminen Monticellossa (se on vähän semmoinen "huonompien hevosten" rata = vähemmän palkintorahaa = huonommat hevoset = vähän paremmat hevoset pärjää helpommin jne.) ennen kuin Poconon rata aukeaa, joten käytännösä katsoen se olisi jo nyt valmis radalle! Siispä ehkä viikon päästä nähdään Roadien paluu kilparadalle!

Roadien aloittaessa koelähtönsä kanssa, Big Hero jatkoi vielä treenaamista ja tekikin viime viikolla kaksi hyvää hiittiä. Toisena päivänä se juoksi taas kilpakärryillä ja näytti yhtä hyvältä kun aikaisemminkin. Ja kuskikin totesi, että tämä on nyt aikalailla valmis qualifierseihin. Wipii! 

Tälläkin kertaa ensimmäinen trippi tehtiin hölkkäkärryistä.. 

Ja sitten laitettiin perään kilpakärryt!

Ja vaikka pidetään tämä postaus nyt näiden kahden superpoitsun hehkutuksena, mutta täytyy nyt vähän hehkuttaa miten hienosti on nyt Domain ja Chilikin mennyt! Domsku sai itselleen ravihoblesit hiiteille ja sille lisättiin myös Murphy ja bootsit ja nyt se on juossut kaksi viimeistä kertaa tosi hienosti! Chili teki ensin yhden todella huonon hiitin missä se vaan laukkasi, mutta sitten se kengitettiin eri kenkään takaa ja tadaa! 90% heti parani suoritus! Tälläinen pikahehkutus niistä tähän väliin muutaman kuvan kera. Ensimmäinen kuva Chilistä, loput Domskusta.
Mutta sellaisia kuulumisia tällä kertaa! Nyt on pakko painua untenmaille, sillä huomenna on taas aamulla lähdettävä töihin, eli seuraavaan kertaan! :)

Kommentit

  1. Kivoja kuvia!! Oispa kiva jos tekisit postauksen et kuinka siel hoidetaan jalkoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi itseasiassa tehdäkin, minulla on muutama hevonen jolle pitää tehdä omia kommervenkkejä niin saisi varmasti ihan mielenkiintoisen postauksen aikaan :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …