25. helmikuuta 2018

Ohi on Big Heron qualifiersit

Ja toki Roadien ensimmäiset ravitkin! 

Pojat paketissa ja valmiina valloittamaan maailman!
'
Torstaina siistin ja paketoin Roadien valmiiksi Perjantain raveihin Monticelloon ja Perjantaina toistin saman Big Herolle, jonka kanssa mentiin Meadowlandsiin Qualifivaierseihin (eli vähän niinkun kokeeseen, jossa se saa kilpailuoikeuden). Paketoiminen on suhteellisen helppoa, ensin Back on trackin patjat pinteleineen kaikkiin jalkoihin, kelmua ja teipillä kiinni! Ja tadaa paketti on valmis! Lisäksi pakkasin Roadien kaviot saveen (Lupaan tästä kertoa sitten enemmän taas omassa postauksessa, mutta siis savea, pala rehusäkkiä ja liimapinteliä).

Perjantaina vanhuksen kisauran uusi startti ei ottanut oikein tuulta allensa, vaan herra oli laukannut auton taakse. Sen jälkeen se kyllä saavutti kaikki (ja olisi ollut toinen), mutta mennä laukkasi vielä viimeiseen kaarteeseen. Noh, syitä nyt on turha tähän etsiä, kuski sanoi että eka laukka oli jonkun pienen kuoppaan astumisen takia, mutta toiselle laukalle ei ollut mitään järkevää selitystä. Toki siltä oli kenkä vääntynyt ja ehkä se häiritsi sitä sitten sen verran että otti nokkiinsa, mene ja tiedä.. Viimeisenä se maaliin sitten kirmaisi, mailin ajassa 2.04,4.

Lauantaina aamulla pääsinkin sitten lähtemään Big Heron mukaan Meadowlandsiin ja auto + traileri yhdistelmä lähti pihasta 6.45. Tämä tarkoitti sitä että piti olla tosi aikaisin tallilla koska minulla oli BH:n lisäksi 6 muuta hevosta käytettävänä koneessa ja siivottavana karsinat. Hieman jäi hommat kesken ja kaksi eläintä jäi laittamatta koneeseen ja kolmen vedet vaihtamatta, mutta onneksi Suomitytöt ja Meksaripojat auttoivat hoitamaan ne loppuun niin päästiin lähtemään.

Mukana oli Big Heron lisäksi Chapter, joka meni toiseen lähtöön kuin BH oli ensimmäisessä. Paikanpäälle ajaa noin kaksi tuntia, riippuen tosin paljon on ruuhkaa. Ilman ruuhkaa pääsee kyllä puolteentoista tuntiin ;) Paikalla oltiin hyvissä ajoin, purettiin hevoset karsinoihin ja aloinkin heti laittamaan BH:ta kuntoon. Kun se oli valmis, Jenny lähti lämmittämään sitä ja menin sillä välin valjastamaan Chapterin. Ja sitten taas ku Big Hero palasi paddockiin, otin siltä suitset, kävin pissattamassa sen ja laitoin valmiiksi lähtöön. Ja kun taas Chapteri tuli takaisin pistin sen valmiiksi jne. Sellaista tavallista juoksemista kahden hevosen välillä.

Lopulta oli sitten aika pistää BH:lle kärryt perään ja kertoa kuskille hevosesta. Molempia hevosia ajoi tuttu kuski, Eric, joka on ajanut paljon muitakin meidän tallin hevosia. Jenny kertoi sitten pääpiirteittäin Big Herosta, sanoi ettei tämä ole kilpaillut ikinä ennen, eli ihan ekaa kertaa oltiin katsomassa menoa. Ettei ottaisi mitään paineita, että BH voi mennä vielä toisen Qualifiersin ennen virallisia raveja. Ja sitten vaan herra radalle ja menoksi!

Ennen kun auto lähti liikkeelle, kävin  laittamassa Chapterin kielisidettä vaille valmiiksi ja sitten kirmasin katsomaan varikkoteeveestä miltä näyttää. Ja hienoltahan se mussukka näytti! En valitettavasti ehtinyt näkemään kun puolimailia, sillä sitten kuulutettiin jo lähtö 2 ja yksi minuutti, mikä tarkoitti että minun piti juosta ottamaan Chapter ja laittamaan sille kieliside ja viemään ulos missä saatiin kärryt vaihdettua. 

Joka tapauksessa! Kuski kehui Big Heroa tosi paljon, sanoi ettei kertaakaan joutunut pyytämään, sillä se halusi itse mennä ja menikin tosi hienosti, maili (1600m) mentiin hienosti ajassa 1.58,4. Ja se näytti kyllä niin hyvältä!

Big Hero niiiiin tyytyväisenä itseensä. Mussukka!

Hiih! Nyt katsellaan sitten meneekö BH vielä toisen kokeen vai suoraan raveihin seuraavaksi! Omistajan kanssa olin jutuissa, se haluaa että tilaan Big Herolle silatyynyn, otsapannan ja riimun + narun. Pistinkin ne jo tilaukseen, joten toivotaan että tulee pian niin saadaan sitten herra aloittamaan kisauransa uusissa hienoissa tamineissa ;)

Mutta niin. Sellaista tällä kertaa! Toivotaan että hepat jatkaa yhtä hyvin kuin tähänkin asti, tai vaikka vähän paremmin. Seuraaviin kuulumisiin!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti