Siirry pääsisältöön

Amerikan passit esittelyssä: Rocco's Taco


Rocco's Taco
"Rocco"
s. 2013 - Ruuna - lämminveriravuri
om. John Devito & Rocco Manniello
i. SJ's Caviar -  e. Original Hostess
  passi marraskuu 2017 →

Seuraavaksi esittelyyn otamme toisen hevosen, joka on ollut minulla alusta asti. Kyseessä on siis 5-vuotias herrasmiesruuna Rocco! Roccosta tykkäsin jo heti alusta asti, vaikka se olikin vähän erikoinen tapaus. Se on myös murtanut jalkansa viime keväänä / kesällä ja tekee nyt vasta paluuta kilparadalle. Jos siis vaan herran jalat kestävät, sillä se on jo kaksi kertaa murtanut jalkansa.. Kokoajan saa vähän olla varuillaan ja huolissaan miten ne jalat kestää, huh! Rocco on menossa Qualifierseihin Maaliskuun alussa, niin kuin Roadiekin.

Rocco on luonteeltaan sellainen vähän crazy. Se osaa kyllä käyttäytyä herrasmiesmäisesti, mutta joskus välillä tuntuu että sen päässä naksahtaa. Ihan joka aamu on sen kanssa erilainen kun ei tiedä millä tuulella se on, mennäänkö kävelykoneeseen kahdella vai neljällä jalalla. Ja tarhaan en uskalla sitä edes laittaa kun jo kävärissä se käyttäytyy toisena päivänä kuin mielipuoli.. Ja jos sen erehtyy jättämään sinne sitomatta saa sitä sitten koittaa sieltä pyydystää (ja toivoa ettei samalla riko itseään) jos oikein villi päivä sille sattuu!

Mutta hoitaessa se on ihan superkiva! Oikea sellainen mamman mussukka! Minä sitä aina pussailen kun iltapäivällä hoidan sitä pois. Rocco on myös yksi niistä ehdottomista mitä en haluaisi "mistään hinnasta" antaa pois. En edes tiedä miksi, koska se ei näytä kuitenkaan miltään kovin erikoiselta ja se on ollut lähinnä alkuajan vain kuntoutettavana. Joku siinä hevosessa kuitenkin iski minuun ja kaiken villin luonteensa takana sillä on niin lempeä ilme naamalla. Voi Rocco, mamin mussukka!

Roccon viikko-ohjelmaan kuuluu uimista ja hölkkäämistä, sekä muutama hiitti viikossa. Nyt se on kyllä niin huono jo toisesta etujalastaan, että saa nähdä ollaanko nyt hetki hiittaamatta. Rocco on kuitenkin taitava uimari, kuten tuosta ylhäällä olevasta videosta voitte huomata!

Itse en ole ajanut Roccolla enkä myöskään sen kärryille niinkään välitä. Se on vähän sellainen kahjo kokonaisuudessa kun puhutaan ajamisesta. Aluksi se oli vähän vain hätäinen kun laitettiin kärryjä perään (piti olla ripeä), mutta nykyään se pitää lähettää pyyhe päässä matkaan, kärryjen lukkoja ei saa kliksauttaa, ohjia ei voi ottaa tuntumalle eikä mitään painetta tulla mistään suunnasta. Juuri viime kerralla venäytin sormeni ja sain muutaman makean mustelman kun Marty erehtyi siirtämään sitä hieman oikealle kun laittoi kärryjä perään ja herran takapuoli osui toiseen aisaan.. Siinä sitten mentiin ylös ja eteen ja tietenkin kun pyyhe oli päässä niin ei se mitään nähnyt ja oltiin melkein kärryjen kanssa jumissa seinällä. No, kun se sitten pääsee radalle on se jo vähän mukavampi. Taino, mitä se nyt koittaa kotiin tultaessa keksiä kaikkia keinoja olla villi, kilpailusuuntaan kääntäessä se pitää tehdä yllättäen ja aina eri kohdassa ja mitähän muuta.. Mutta hyvänä päivänä se on tosi kiva!

Rocco siis ui noin 3-4 kertaa viikossa, 7 minuuttia per päivä. Hölkkää tarvittaessa radalla (esimerkiksi jos on liian kylmä uida tai se on jo uinut 4 kertaa viikon aikana) ja silloin se puetaan avosuitsiin ja korvahuppuihin. Viime hiitillä se käytti ensimmäistä kertaa sekkisuitsia, mutta pääasiallisesti se ei vielä niitä tarvitse. Hiitatessa käytetään takajalan suojia ja polvisuojia. Ongelmakohtina ovat ehdottomasti heikot luustot jaloissa..


Mitä mieltä te olette Roccosta?
Tuliko mieleen jotain kysyttävää? Nyt kannattaa kysyä!

Kommentit

  1. Kiva kun esittelet jokaisen sun passeista erikseen, näitä lukee kyllä mielellään! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …