Siirry pääsisältöön

Hyvä päivä paha päivä

+ toivotonta kuvaajahakua ja vakuutusmasennusta

10 pisteen vinkki: klikkaamalla näet paremmin ;)

Eilen pääsin töistä jo puoli neljän aikaan ja kävin sitten ratsastamassa Pyryn. Ennen sitä otan tosiaan nämä ylläolevat naamakirjakuvat selitykseen. Heitin maanantaina faceen statuspäivityksen missä "haen kuvaajaa". Tottahan se tavallaan on, itseä ketuttaa kovasti kun ei ole kuvaajaa treeneissä, kun oikeastaan itse olen se kuvaajapersoona. Niinpä lupasin kuvaajalle urakkapalkan: 10 euroa keikka, ei bensakuluja. Kalustona löytyy minun kamerani, vanha ja uusi. Arvatkaa tuliko heti muutama hieman kärkkäämpi naamakirjakaveri (mm. veljeni) heti valittamaan nälkäpalkasta jne? Veikatkaas jotain kauan meni!

Tänään sitten sain vakuutusrahat vaanhasta kamerasta joka joutui veden armoille (lue: tippui mereen) kesällä. Näillä rahoilla olisi tarkoitus kustantaa uusi runko ja objektiivi, mutta pisti sen verran hymyilyttämään vakuutuksesta tulevat rahat että.. Tiedänhän minä että menee ikävähennykset ja muuta, mutta kyseisestä objektiivistä jonka hinta on alimmillaan 534 € ei saa mistään edes lähellekkään 300 eurolla! Kyllä pistää ärsyttämään kun sitten pitäisi ostella jotain halpiksia jos haluaa "nyt heti äkkiä".. Ei muuta kun säästämään niin saan paremman rungon ja objektiivin!

Sitten siihen Pyryilyyn. Edelleenkään ei ole mitään materiaalia, koska.. Niin kamera on muistikortiton ja kuvaajaa ei ole. Siispä tyydymme nyt pikaiseen kertaukseen mitä tein. Heti alussa ja jo matkalla maneesille Pyry oli levoton, sellainen ihmeellinen häslä. Nyppi ohjia ja meni pikkuravia sinne tänne. Maneesilla oli alkamassa Piken valmennus, mutten nyt uskaltanut jäädä siihen kun olen niin vähän mennyt lähiaikoina koulua (= en kestä kun en osaa!). 

Itsellä on nyt ollut ongelmana se kun en tiedä mitä tekisin, ei niinkään ettei toimisi. Maanantai - Tiistai välisenä yönä havahduin hereille - yskimään - ja kuin salama kirkkaalta taivaalta tajusin mitä teen Pyryn kanssa seuraavaksi maneesilla! Ja niin tein. Aloitin ensin ihan pidemmällä tuntumalla kevyttä, reipasta ravia. Tarkoitus oli saada Pyry hieman tukeutumaan kuolaimeen ja ravaamaan aktiivista ravia. Tätä molempiin suuntiin ja paljon voltteja mukana. Sen jälkeen kevyemmässä laukassa hetki niin, että sain vain hieman tuntumaa ja heppaa vertymään. Molemmat laukat tasaiseksi ja käyntiin.

Airan valmennus kesällä 2012

Pienen kävelyhetken jälkeen aloin työskentelemään ravissa. Otin puolet maneesista (toisessa päässä oli tosiaan valmennus menossa) ja tästä minun alueesta tein niin, että ratsastin soikion muotoista kaistaletta ja aina "lyhyemmille" sivuille tein voltit sisälle ja pidemmille ulkopuolelle. Tavoitteena oli saada Pyry kulkemaan suoraan suoralla ja volteilla hyvin taipumaan. Lisäksi kulmissa väistätin hieman takapäätä ulos.

taiteellinen piirroskuva

Tehtävä meni otsikon mukaisesti hyvin ja huonosti. Pienen kiistan jälkeen Pyry kulki hyvin suoraan ja taipui, mutta kävi kokoajan kuitenkin hieman ylikierroksilla. Väistäessä se heitti ihan lapa edellä seinään tai sitten teki yliherkkänä yli akselin. Kun muisti kuitenkin istua itse selässä jäntevänä ja ulkoavut, sain muutaman hyvänkin väistön minkä jätin sitten siihen. Tämän jälkeen jätin voltit pois ja aloin tekemään hieman tempon muutoksia. Otin ihan pientä pikku ravia ja sen jälkeen eteen reippaampaa ravia. Idea oli saada Pyryä takaa aktiivisemmaksi ja se toimikin yllättävän hyvin. Aina hidastaessa se oli levoton ja vastusteli apuja. En kiusannut kuitenkaan enempää, kun sain mieleiseni asian läpi, se oli siinä ja annoin sen taas hetken kävellä. 

Ongelmia meille tuotta laukka. Se ei pyörinyt tänään ja lisäksi - olihan se muutenkin ihan levoton tänään - se sai hirveitä pukkikohtauksia heti kun vaati ulkopohkeella. Siinä kerran pari lensin kaulalle laukassa kun herra hieman osoitti mieltään. Laukassa tein ihan perus laukannostoja ja siirtymisiä. En viitsinyt lähteä liikaa vaatimaan kun laukka oli muutenkin todella vaikeaa tänään.

Kuitenkin päälimmäisenä jäi hyvä fiilis, vaikka hevonen oli todella levoton. Loppuraveissa vasta hevonen rentoutui, mutta fiilis oli hyvä sen jälkeen. Vaikea kuvailla fiilistä kun se on yhtä sekava kun viime ratsastuskerta ja siitä kertova postaus, heh ;)

Tein myös persoonallisuustestin ja siihen meni aikaa huimat 6 minuuttia ja 56 sekunttia. Hauska testi, ei muuta kuin tekemään! Heijastuu se tavallaan ratsastukseenkin, mutta se miten, annan teidän vastata! Itse olen testin mukaan aikalailla tälläinen ihminen:

74% (14/19) - Ulospäinsuuntautuneisuus 
Seurallinen, pitää juhlimisesta, keskustelee, kaipaa jännitystä, ottaa riskejä, toimii hetken mielijohteesta.
70% (16/23) - Neuroottisuus
Ahdistunut, huolestunut, masentunut, mielialan vaihtelu, syyllisyyden tunteet ja alhainen itsetunto.
20% (4/20) - Psykoottisuus
Piittaamattomuus muista ihmisistä, eristäytyminen, sopeutumattomuus, empatian puute, vihamielisyys, piittaamattomuus vaarasta, julmuus, epäinhimillisyys.
8% (2/24) - Valheasteikko
Mittaa taipumusta antaa vastauksissaan itsestään todellista terveempi tai sosiaalisesti suotavampi kuva.


Mikä on sinun vallitseva persoonasi? 
Entä heijastuuko se ratsastukseesi, jos kyllä niin miten?

Kommentit

  1. mihin suunnalle etit kuvaajaa? :) mulla mahdollisuus tulla joskus ja jonnekkin kuvaileen esim.kisoihin :)) itellä on canon eos 550d ja 6d sekä 1100d :) ja jokasella 3 eri kokoska putkea+2 yhteistä salamaa :D ja kokemusta ja kalustoa siis on (; haluisin niin joskus tulla kuvaan pyryä c: <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tänne Ypäjän suunnalle :)

      Poista
    2. meiltä ei ole kuin muutama kymmentä kilsaa ypsälle (: niin onnistui joihinkin kisoihin tulla kuvaamaan ymt jos kiinnostaa sua! :D

      Poista
    3. ihmeessä kisoihin kuvailemaan jos haluat tulla! :))

      Poista
  2. Täältä löytyis yks ypäjän laitoksessa opiskeleva ja asuva joka vois kuvata sillon kun on vapaata! :D omia vehkeitä mulla ei oo, mutta taisit tosiaan sanoa, että sulla on omat? Jonkun verran oon kavereiden järkkäreilläkin kuvaillut ja ihan hyviäkin otoksia saanut. Ainoo vaan, et mulla ei itselläni oo korttia eikä autoo niin en kovin pitkälle tästä opistolta pääse, mutta tässä lähimaastossa kyllä voin kuvailla ihan mielinmäärin ja nopeallakin varoitusajalla kun täälä on niin tylsää.. Lisäsin sun facessa kaveriks niin jutskaillaan sielä lisää jos kuvaaja vain kelpaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooo, kuulostaa muuten super hyvältä :D Hepat asuu Ypäjän keskustassa Vahteran Arton tallilla, eli ihan opistolla (lähinnä haimissa tai estevalmennuksissa sitten estehallissa) treenaillaan ;)

      Itsellä tällä hetkellä huonohkot objektiivit, mutta uus objektiivi ja myöhemmin runko tulossa, joten kyllä löytyy kalustoakin ;)

      Poista
  3. 83% - Neuroottisuus
    50% - Psykoottisuus
    32% - Ulospäinsuuntautuneisuus
    8% - Valheasteikko
    Krhm... Kehtaisin väittää ettei tämä heijastu, osaan sentään pitää hermot kurissa. :D

    VastaaPoista
  4. Ai jurspele, kuvauskeikat kelpaisivat oikein mieluusti, onhan se kymppi kerralta enemmän kuin yleensä tarjotaan ("värjöttelisitkö kentän reunalla puoltoista tuntia plus matkat ja kuvankäsittelyt, niin ja sit jos muutaman printin ottaisit -mitä?! että kehtaa pyytää jotain maksua!" on se tavallisempi kuvio :D) mutta ei meillä sijainnit kohtaa. Kiva nähdä kuitenkin että sulle on vissiin useampikin jo tarjoutunut siitä lähempää. :)

    Visualisti kiittää ratapiirroksista, oikein hyviä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha :D Ole hyvä!

      toivon mukaan saadaan kuvaaja kuvailemaan treenejä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan