Siirry pääsisältöön

Allin valmennus

Tässä on nyt niin paljon kirjoitettavaa, että en edes tiedä mistä aloittaa. Olisi niiiin paljon olisi nyt postauksia tulossa, mutta kun ei tunnu olevan aikaa niiden kirjoittamiselle. Tänään on vielä Niinisaloon lähtö, joten pakkaamista ja kiirettä pitää. Jostain tätä postaus jonoakin on lyhennettävä, joten pakko saada jotain julki. Otetaan sitten vaikka Allin eilinen valmennus!


Koska nyt tosiaan on kiire niin teen vain tälläisen pikaisen postauksen tästä valmennuksesta. Allin kanssa on viimeksi hypätty kunnolla tammikuussa, joten hieman jännittynen fiiliksin lähdettiin katselemaan miltä ne esteet taas näyttikään. Vaikka päivä olikin aivan huikean kauniin aurinkoinen, edellisenä päivänä oli satanu niin paljon että kenttä oli aivan lillua ja siirryttiin maneesiin. Maneesiin ei montaa estettä rakennettu, toiselle pitkälle sivulle pysty - okseri linja (3 askelta) ja toiselle sivulle pieni jumppasarja (pysty - pysty - okseri). Jumppasarjalla välit oli melko rauhalliset, joten tuon sotanorsun kanssa välillä vähän mahtumis ongelmia, heh.

Olin valinnut sille kuolaimeksi tähän valmennukseen nyt pessoan, sillä en tosiaankaan tiennyt miten se ragoisi kun ei olla esteitä hypätty aikoihin. Olin kuitenkin koko valmennuksen ajan jotenkin yli varovainen etten vaan ota yhtään suusta liikaa kiinni. Se näkyikin sitten helposti liian pitkänä ohjana vielä alun hypyissäkin.

Alli oli verkasta lähtien tosi kiva, yhtään mitään protestointia ei tullut. Ensimmäinen laukanvaihto tuli melko massiivisen pukin kanssa, mutta siinäkin oli syynä ainoastaan minun valmistelemattomuuteni. Seuraavilla kerroilla tehtiin jo aivan siistejä ja puhtaita vaihtoja ilman mitään pukittelua. Ensimmäiset hypyt oli vähän tykittelyä, mutta pian se jo rauhoittui. Jumpalla välit olivat tosiaan pikkaisen ahtaat, mutta kun se kerran otti puomin tai pari jaloilleen se tajusi jo itsekin hieman jarrutella väliin. Kerran toin sen julmetun huonosti ekalle jonka takia tippui niin esimmäinen kuin viimeinen ja tamma protestoikin sitten jumpan jälkeen pienellä pukilla. Hyvin se kyllä muistuttaa jos ei kuski ole kartalla, haha.

Valmennuksessa minulla oli turhan pitkät jalustimet, mutta lainasatulassa jalustinhihnojen reijät oli niin hassut että seuraavaksi kun lyhensi niin ne oli jo niin lyhyet että ahdisti. Noottia valmennuksessa tuli liian pystyssä olemisesta esteellä. Olen varsinkin Allin kanssa vähän turhan valmiina jo esteen päällä, sillä kun se hyppää niin voimakkaasti takaa niin sieltä meinaa lentää katapulttina selästä jos yhtään on liikkeen edellä. Viimeisellä okserilla hieman tasapaino horjahtikin kun hyppy oli astetta ilmavampi, mutta muuten pysyin ihan ookoo balanssissa. 

Tässä loppuun muutama kuva ja pieni video pätkä, missä ei ollut ihan kaikkia hyppyjä. Ylpeä saa kyllä tammasta olla ja toivottavasti pian saadaan oma satula ja päästään treenaamaan! :)Kommentit

 1. No olisit nyt kertonut siitä ponista kun siitähän kaikki haluaa kuulla ja siitä lupailtiinkin jo yhdessä postauksessa että "huomenna lisää" ja sitä seuraavassa että myöhemmin lisää :-D esim. tämän valmennuspostauksen olis hyvin voinut säästää tulevaisuuteen.

  Miksi et muuten siirtänyt vaikka pyryn satulasta jalustimia tähän satulaan tai allin omasta satulasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se poni odottelee :) Ja kirjoitan aina mieluusti valmennuspostaukset mahdollisimman "reaaliajassa", jolloin niistä välittyy se fiilis, sen takia julkaisin tämän aikaisemmin ;)

   En viitsinyt vaihtaa hihnoja kun meillä on vain "kovan nahkan" hihnoja satuloissa :/

   Poista
 2. Ihanaa, että ootte Allin kanssa päässeet takaisin tositoimiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee, tää on kyl pitkästä aikaa ihan huippua! :)

   Poista
 3. oletko saanut sen uuden koulusatulan jo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen saanut ja on myynnissä / menee vaihtoon koska onnettomuus jalkani ei kestä siinä istumista :(

   Poista
 4. Allin hyppytyyli on kyllä niin omalaatuinen, en ole tuollaista nähnyt. Mutta olette kyllä kehittyneet, koska vauhti pysyy hyvänä ja on hyppykin kehittynyt koska aluksi tiputteli paljon. Odotan että pääsette taas kisailemaan :)

  VastaaPoista
 5. Kivan oloinen blogi ja hienoja kuvia. Tosi hienon värinen hevonen. Jään kyllä seuraamaan ja liityinkin lukijaksesi. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, olipakerranhevonen.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja tervetuloa lukijaksi! :) käynkin heti vilkaisemassa blogisi!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …