Siirry pääsisältöön

Materialismionnea ja muita kuulumisia

Täällä tapahtuu taas niin paljon kaikkea, niin lyhyessä ajassa ja vielä kaiken lisäksi tuntuu että kiire on pirunmoinen! Olin viime viikolla pekkasilla ja ajattelin että silloin ehdin tehdä kaikki rästihommat ja sen lisäksi vielä päivittää blogia ainakin 10 kertaa päivässä ja kirjoittaa ennakkoon kaikkea valmiiksi. No, lopulta viikko meni juostessa paikasta toiseen päättömästi, heti maanantaista perjantaihin ja siitä vielä viikonlopunkin yli.. Nyt ajattelin tässä teille muutaman laadukkaan puhelin kuvan kanssa kertoa viime viikon ja tämän alkuviikon kuulumisia!

Tiistaina lomaviikon kunniaksi lähdin ajamaan meidän oman firman autoa Tampereelle. Ei tehty siis kuin sellainen pieni nopea keikka, että kävin purkamassa kamat kyydistä ja huristelin takaisin. Lähdin kuitenkin jo iltapäivästä ja tulin illan korvilla takaisin, joten päivä meni yllättävän nopeasti ohi. 

Keskiviikkona kävi vihdoin kraniohoitaja! Olisin halunnut saada jo aikaisemmin sen meille, mutta koska juuri kun otin yhteyttä oli Nina käynyt täällä jo viime viikolla. Saimme sovittua sitten kuitenkin tähän keskiviikolle ja se tosiaan tuli tarpeeseen. Pyry kun on käynyt nyt aika massiiviset ja rankat hoidot ja toipuminen on ollut tosi tosi kivuliasta ja olen itkenyt välillä silmät päästä (siis silloin hoitojen alussa) kun se on ollut niin huono. Kraniossa näki kyllä heti että oli ihan eri hevonen aikaisempaan hoitoon. Koko kroppa oli ihan lukossa ja kasassa.. Pyry oli kokoajan hermostunut, ensimmäisellä kerralla kun vain tyyliin haukotteli ja nautiskeli hoidosta. Saatiin aika hyvin pahimpia paikkoja auki ja toivotaan että siitä nyt on huomattavaa apua.

Allin kanssa kaikki oli kunnossa, nyt se on kasvattanut niin hyvin jo selkälihaksia, että aloin epäilemään että satula on muuttunut hieman epäsopivaksi. Kraniohoitaja tätä samaa näki ja varasinkin heti samana päivänä ajan Hipposportille tarkistuttamaan samantein satula. Hyppäämään kun ei viitsi lähteä jos satula ei ole täysin sopiva. Ajan saimmekin heti torstaille.

Keskiviikkona lähdimme sitten käymään Lahdessa, Ruusukestudiolla. Ennen tätä kuitenkin kävin Forssan postista noustamassa paketin Ruotsista Skara Hästsportilta. Kun Tretornit hajosivat syksyn alussa Tuurissa, turvauduin minun Mountain Horsen saappaisiin. Kävikin sitten kuitenkin niin ikävästi, että niistäkin mennä hajosi vetoketju.. Tietenkin se saadaan korjattua, mutta halusin itselleni toiset saappaat ns. koti- ja estesaappaiksi. Koitin etsiä Tretorneja, mutta niitä ei yksinkertaisesti mistään meinannut - ainakaan kohtuuhintaan - löytyä. Kunnes löysin Skara Hästsportin sivut, missä saappaat olivat alessa. Hintaa näille aivan uusille ihanille saappaille tuli vain 140 € postikuluineen. Olen niin taivaissa!

Uudet Tretorn saappaat - Skara Hästsport, 140 €

Kisamatkalla tapahtumien kanssa on pientä epäonnea ja tällä hetkellä näyttää ettei saada toteutettua niitä kaikia. Yksi tapahtuma on kuitenkin nyt lyöty lukkoon ja pääsenkin pian julkistamaan jo kutsua, vaikka itse kisa käydään ensi kesänä. Ruusukestudiolla oltiin hakemassa omat desing-ruusukkeet ja nyt pitää kyllä hehkuttaa miten upeita kaikki siellä olikaan! Olin taas ihan taivaissa kun pääsin hipelöimään kaikkea ruusukkeisiin liittyvää. Tänään sain myös postia Ruusukestudion Arjalta, että meidän koeversiot on nyt valmiit.. Näin pelkkiä sydämiä silmissäni!

Torstaina pakattiin Alli traileriin ja lähdettiin ajelemaan pääkaupunkiseudulle. Ensimmäinen etappi oli Espoon Hipposport, missä Atte vilkaisi satulaa ja paikansi ongelman. Tiesi heti mitkä asiat ovat vaikeita ja mistä johtuen! Ostettiin Hipposportista vielä kunnon satulasaippuaa että saadaan satula pidettyä vieläkin pitkäkestoisempana. Satula jäi siis Atelle ja itse pakattiin taas heppa traileriin ja lähdettiin käymään Vantaalla Hööksissä. Siellä saatiin taas rahaa mukavasti palamaan, kun ostettiin suokeille uudet sadeloimet, Alli sai ihanan otsapannan, Miina fleeceloimen (joka jouduttiin palauttamaan kun oli pieni...), lisää stubbenin satulasaippuaa ja Herkulle heijastimia. Kuin huomaamatta oli jo yli 400 € käytetty.. On kiva palata töihin tämän törsäilyn jälkeen.. Huh, mitä rahankulutusta viikon aikana!

Allin ihana uusi otsapanta heti päällimäisenä! *sydän*

Jos ajattelin että koko viikko oli yhtä juoksemista paikasta toiseen, Perjantai teki kyllä pohjat. Aamulla nousin aikaisin tekemään aamutallia ja siivoamaan tallin. Sitten mennä hölköteltiin Herkun luokse ja kävin sen kanssa pyöräilemässä. Herkulla on ollut hieman kasvupyrähdystä ja se on ollut tosi haluton liikkumaan ja sen takia se on nyt ollut enempi lomamoodissa, mutta perjantaina alkoi jo hieman näkymään sitä omaa liikkumishalua pyörälenkillä. Herkun luota lähdin sitten haipakkaan Turkuun siskon luokse, missä syötiin pikaisesti hieman ja sen jälkeen käytiin Cypershopissa hakemassa zombi-silmä lauantain Halloween-bileisiin. Turussa vaihdettiin samalla siskon kanssa autoja ja siitä hurjastelin ensin Somerolle klippaamaan hevosen ja siitä sitten taas tallille ja Miinan kanssa pesulle lauantain näyttelyitä varten. Taisi kello kilahtaa jo yksi yöllä kun vihdoin pääsin laittamaan pääntyynyyn.

Lauantaina olikin sitten Miinan näyttelydebyytti, josta tulee vielä oma postauksensa kun saan jostain kuvia. Miina sai hyvät arvostelut ja olen tooosi ylpeä vaikka käyttäytyminen pikku neidillä oli melko.. villiä. Näyttelyiden jälkeen vielä tallin siivous ja hevosten liikutus ja siitä sitten kotiin valmistautumaan Halloween pippaloihin. Kaverit kun feidasi minut (kiitti vaan hei, luette kuitenkin tätä. No en mä oikeesti oo teille vihanen :D) niin päätin sitten lähteä rohkeana likkana ihan yksin baarikierrokselle. "Kevyt" halloween meikki naamaan ja ei muuta kun baanalle. Kannatti lähteä, sillä voitin lopulta 250€ arvoisen matkalahjakortin pukeutumiskisassa huutoäänestyksellä. Go minä!

look mom, i'm zombie girl!

Näiden kaikkien extra juttujen lisäksi on silti hepat liikkunut normaalisti maastossa ja kentällä. Alli sai satulan takaisin sunnuntaina ja toimii taas super hyvin! Tällä viikolla on käyty katsomassa niin Arttua kuin Herkkuakin. Herkku on kasvanut tosi paljon ja alkaa näyttämään jopa jo ihan hevoselta! Puolestaan Arttu oli paaaljon pienempi kuin muistinkaan. Pyry kävi eilen kentällä ja Alli reippaalla maastolla. Ensi viikon tiistaina on Mollalla ensimmäinen kraniohoito. Blogi laahaa jäljessä ja olisi paaljon kirjotettavaa, tuotetestausta, blogiexpoa, istuntaklinikkaa... kaikkea tulossa! Ja silti pystyn vain tarjoamaan teille tälläistä pikaisesti kirjoitettua huttua puhelin kuvilla.. Toivottavasti kuitenkin kelpaa edes tälläiset kuulumiset, tykkään kirjoittaa näitäkin, että hengissä ollaan edelleen!

Herra Herkku jatkaa kasvamistaan, pikku supermies!

Toivottavasti päästään palailemaan pian kunnon kuulumisten parissa!
 Siihen asti, toivottavasti jaksatte pysyä vielä blogin mukana.. 

Kommentit

  1. Tunnen suuren piston sydämessäni.. :D
    Hahaha, mut hei, tuli voitto kotiin!!

    VastaaPoista
  2. Hei apua Senni auta...=) Mikä oli se paikka missä terotutat klipperinterät? Muistan että mainitsit sen joskus mutta en löydä sitä postausta... Kiitti jo etukäteen.

    VastaaPoista
  3. Aijai noita saappaita, ihanat!!! Pitäs tsekata nuo sivut mistä tilasit että mitä kaikkee löytyy. Ruotsiks vai englanniks tilauksen teko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ihanat!! Mää sopersin erittäin huonoo ruotsia, mutta uskon että varmasti myös ruotsiks onnistuu :)

      Poista
  4. Mikä Pyryllä? Ja mitkä hoidot? Aivan ohi mennyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyllä ontumisen seurauksesta hoidettiin kolmea jalkaa prpllä eri niveliin mikä oli melko rankkaa kerta hoitona ja herra tuli siitä tosi kipeäksi. Nyt jo onneksi tosi hyvä! :)

      Poista
  5. Voi kun Herkku on kasvanut komeaksi! :D Jotenkii tossa kuvassa jo ihan eri näkönen kun esim. niissä näyttelykuvissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on ottanut nyt syksyllä hirveen pyrähdyksen! Oli pakko laittaa se lomalle kun tuli pieniä kasvukipuja, nyt jo onneksi alkaa taas liikkuminen maistumaan :)

      Poista
  6. Mitkä saappaat sulla on tuossa bannerikuvassa? Tarttisin vastaavat joissa olis säätövaraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hööksistä ostetut CRW saappaat, mutta noita ei taida (tai tuota mallia) enää siellä olla.. B-vertigolla oli mielestäni saman kaltaiset mutta hieman hintavammat? :) Ja sitten olisi tietty Vereduksen säädettävät, mutta niiden hinta huitelee jo niin korkealla ettei oma pussi ainakaan kestä (vaikka ne olisivatkin unelmat). Tretornit sen takia juuri aivan huiput kun pystyy säätämään, harmi kun niitäkään ei suomessa enää ole myynnissä :(

      Poista
  7. Kauan sulla kesti tulla noi saappaat? Tilasin itekki just tuolta, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kovin kauaa, maksun kirjauduttua oli viikossa noudettavissa! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov