3. syyskuuta 2016

Julmetun Kaunis Monitoimitamma


Maailman ihanin vuonna 2002 syntynyt tamma. Kaunis kun karamelli, vaikka välillä osaakin näyttää happamalta. Pahasta naamastaan huolimatta on ihmisrakas eikä tee pahaa kärpäsellekään. 175 senttiä pelkkää rakkautta. Kuvattu 6.9.2016, ei huolestuttavaa.

Helppo B / 110 cm / harraste. Menty treeneissä tuttaria, kulkee kun juna. Omalla tavallaan herkkä, mutta meillä tällä pystynyt menemään ihan kaiken tasoiset. Maastossa tallin varmajalkaisin hevonen, pommi saa räjähtää vieressä muttei silti säpsähdystä kummempaa tapahdu. Tän kaa voi tehdä ihan mitä vaan, mennä ilman satulaa, metsään, uida, kisata, harrastaa, puskailla.. Lajillakaan ei väliä tältä onnistuu kaikki.

Todella haikein mielin tästä luovutaan, jos ei pakko olisi tää ois meillä loppuelämänsä. Tallinomistaja kuitenkin ilmotti että jostain pitää luopua. Itkupotkuraivareiden jälkeen arvottiin tää myyntiin. Kerron tästä mielelläni paljon lisää.

Tuu, näe, koe, rakastu. Helmi harrastelijalle.


Joku kun kysyykin tammasta tulee itku silmään. En taho :(

Joskus on pakko ajatella eteenpäin. Elämässä ja harrastuksessa, siinä mitä tehdä seuraavaksi. Ikinä ei minulle ole ollut vaihtoehtona se, että myisin hevosen. Mutta joskus on pakko katsoa sinne tulevaisuuden kiikariin ja miettiä mitä siellä odottaa. Kun on kaksi samaa ikäluokkaa olevaa hevosta, voi laskea yhden (hyvällä tuurilla kahden) käden sormilla isojen luokkien kisavuodet. Ja kun vastaan laitetaan Suokkien korkeimmalla tasolla kisaava suomalainen ja samalla tasolla oleva puoliverinen.. Onhan se selvää kumpi jää.

Pieni ääni sisällä toivoo ettei se menisi vielä pitkään aikaan. Toinen sanoo että jos se olisi nopea prosessi ilman että ehdin edes tajuamaan.. Varmaa on se, että itku tulee, lähtee tamma mihin tahansa.

23 kommenttia:

 1. Siis äitisi ilmotti että jonkun pitää lähteä? Ilmeisesti Alli ei ole kantavana?
  Todella surullinen juttu olis ollut kiva lukea teidän kehittymisestä lisää.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteinen päätös äidin, minun ja isäpuolen kanssa. Alli ei ollut kantava :(

   Jos nyt kaikki menee hyvin ja Alli löytää arvoisensa kodin, eiköhän tähän tilalle saada joku "laastariheppa". Ja se ei siis muuta meille kotiin (ainakaan vielä) vaan täyshoitoon Ypäjälle. Jos siis Alli löytää kodin. Tai paremminkin löydän oikeat ihmiset sille!

   Poista
 2. Juu älä nyt vielä masennu! Hevoskauppa on niin hiljaista että ei varmaan heti mene :) Ja hinta on aika kova :/
  Mutta tsemppiä hurjasti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta on oikein sopiva :) Ei tätä ole tarkoitus kuitenkaan puoli-ilmaiseksi pois antaa kun kyseessä on tälläinen helmi! Mutta kiitos! :)

   Poista
 3. Näin eilen ilmoituksen ja olin varma että se on feikki kun luin sen... Alliko terve? Kaikkien ratsastettava? Re110? Hmmm... Koko ajan ollut vaivaa jossain päin ettekä ole päässeet kunnolla kisaan jne kun aina jostain prenkkaa. Lisäksi hyppinyt pystyyn yms...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa tulin ihmettelemään - ei tiinehdy eli ei siitosarvoa. Ikää jo 14 vuotta eli elämäkin alkaa pikkuhiljan olemaan ehtoopuolella. Koko ajan ollut enemmän ja vähemmän vikaa, jonka takia kisatulokset on hyvin vaatimattomia.

   Voisi sopia jollekin humputtelijalle, ehkä sileälle ja maastoon? Mutta hinta on kyllä kova.

   Poista
  2. Onko oikeasti pakko tulla syöttään paskaa??
   Joo, te voitte olla tuota mieltä mutta pitäkää se mielipide itellänne!
   Jotaki käytöstapoja hei oikeasti!!
   Tämäki sopii siihen kategoriaan, että ajatelkaa omalle kohdallenne, jos ite olisitte myymässä hevostanne ja joku tulee julkisesti haukkumaan.
   Hitto että sylettää tollaset!

   Poista
  3. Onko oikeasti pakko tulla syöttään paskaa??
   Joo, te voitte olla tuota mieltä mutta pitäkää se mielipide itellänne!
   Jotaki käytöstapoja hei oikeasti!!
   Tämäki sopii siihen kategoriaan, että ajatelkaa omalle kohdallenne, jos ite olisitte myymässä hevostanne ja joku tulee julkisesti haukkumaan.
   Hitto että sylettää tollaset!

   Poista
 4. miksi pitää myydä ja sitten miettiä tilalle jotain laastariheppaa täysylläpitoon?? miksi Alli ei voi mennä ypäjälle täysylläpitoon?

  VastaaPoista
 5. Allilla huonot liikkeet ja huono hyppy. Max 3 t maksaisin jos olisi tarve puskakonille.

  VastaaPoista
 6. Minä myös vähän ihmetellen luin ilmoitusta. Olen nähnyt videoita jossa vaan keulii ja temppuilee eikä homma toimi. Aina jotain negatiivista ollut, tai sitten olen lukenut vaan ne 'huonot jutut'. Hevonen joka keulii, sopii jokaiselle ? Muokkaisin kyllä ilmoitusta ettei tulevaisuuden vahinkoja synny ja joudu kiertoon jos näin on.

  VastaaPoista
 7. Lehmä saattaa kulkea myös hyvin, mutta haloo kaikki ei tartu videolle ;)ja ketään hevosta ei pie pelkän blogin perusteella arvostella, että ;) Senni tietää 100% paremmin Lehmän asiat ko yksää ano tai joku muu ;))

  VastaaPoista
 8. Ihan oikein teet kun myyt. Ilmoitukseen ja hintaan en ota kantaa. Ihmettelin kyllä alunperinkin miksi silloin tämän ostit, tuntui, että ostit vaan koska kivan värinen heppa.. toivotaan että saat kaupaksi ja että Alli pääsee hyvään kotiin. :)

  VastaaPoista
 9. Nykyään täytyy hevoskaupoissa olla myyjän tarkkana, on paljon tapauksia jossa pitkänkin ajan jälkeen kaupanteosta kauppa on vielä jouduttu purkamaan kun ehjänä myyty hevonen onkin todettu rikkinäiseksi. En pitänyt sinua epärehellisenä ennen kuin tämän ilmoituksen luin... Se on kyllä puppua.

  VastaaPoista
 10. Jokainen saa soittaa, meilata ja tulla katsomaan :) jokainen jo soittanut, meilannut ja jopa katsomaan tulleet tietävät mitä Alli on :)

  Ja kaikkea sitä mitä siinä lukeekin.

  VastaaPoista
 11. Voin vakuuttaa että tällä hevosella todellakin voi mennä kuka ja lähes miten päin tahansa - nousin vahingossa selkään satulan taakse odottaen paskahalvausta tai pukkirodeota, mutta päädyin saamaan hevoselta kummastuneen katseen enkä mitään sen kummempaa. Ja olenpa sen kanssa ilman satulaa maastoillut, ihan hengissä minäkin amatööriratsastaja selvisin. :)

  VastaaPoista
 12. Jos haluat hevoselle oikean ja pysyvän kodin, miksi valehtelet myynti-ilmoituksessa? Vai oletko sitten kertomuksillasi, kuvilla ja videoilla tehnyt kivasta hevosesta hirviön? Niistä päätellen se ei nimittäin tervettä tai jokaiselle sopivaa ratsua ole nähnytkään.

  Hinta on myös aikoihin sekä hevosen todelliseen tasoon nähden aika suolainen. Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan joka maksaa, mutta ei kannata ihmetellä jos ei mene kaupaksi.

  VastaaPoista
 13. Hintahan olisi juuri sopiva, mikäli myynti-ilmoitus on paikkaansa pitävä. Blogin puolella ja videoissa olet kuitenkin saanut ainakin lukijoille toisenlaisen kuvan tästä hevosesta; vaikea, tammamainen, "esteillä suositellaan turvaliiviä, etenkin allin kanssa", vähän väliä hevonen klinikalla, koska on kipeä mutta syytä ei tiedetä.. Kumpi pahempi, myynti-ilmoituksessa vai blogissa väärän kuvan antaminen? En arvostele, koska en tammaa tunne, mutta tässä on kyllä isoja ristiriitoja..

  VastaaPoista
 14. Blogissa hevosesta on kyllä saanut erilaisen ja ei-niin-hyvän kuvan kuin myynti-ilmoituksessa. Onkohan hinnassa värilisää

  VastaaPoista
 15. Kommentit läpiluettuani ja myös itsekin yhden hevosen myytyäni totean vain että blogia pitävälle taitaa olla mahdotonta myydä hevostaan ilman että joku pahoittaa mieltään. Huoh.

  VastaaPoista
 16. Voi ei.. ;( Siitä lähtien kun sulla Alli on ollut oon unelmoinut samanlaisesta hevosesta... Mun mielestä se on vaan niin hieno ja ihanan oloinen <3 Jos ittellä olisi edes vähän parempi rahatilanne näin 18 vuotiaana, niin voisin edes harkita asiaa, mut kun ei oo... :(
  Toivottavasti Alli löytää superhyvän kodin ja hirmu harmi jos joudut siitä nyt luopumaan </3 Ja jopas näitä pilkunviilaajia ja hauskoja anonyymejä löytyy taas joka lähtöön ;D

  VastaaPoista
 17. Onpas ilkeitä ihmisiä, miten jaksaa edes kiinnostaa noin paljon muiden hevoskaupat :D Eikai ostajatkaan niin tampioita ole ettei hevosen terveydentilasta ota selvää tai ettei kävisi itse paikan päällä toteamassa miten "hullua" hevosta on ostamassa. Ja varmasti löytyy ennemmin tai myöhemmin jokaiselle hevoselle sopiva koti, toivotan mahdollisimman mukavaa myyntiprosessia sinulle!

  VastaaPoista
 18. Aiotko blogissa ottaa puheeksi sen Allin varsan ?

  VastaaPoista