Siirry pääsisältöön

Finnderby 2015

Tämä postaus on kyllä jo niin paljon myöhässä että hävettää, mutta kun materiaalin kanssa on ollut enempi vähempi ongelmaa niin en ole viitsinyt aikaisemmin julkaista. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaa vai mitä sanotte?


Oltiin äitin kanssa joka päivä derbyissä. Torstaina käytiin jo tekemässä lähdönvarmistus ja saatiin samalla rannekkeet joilla pääsi kaikkina päivinä sisälle. Perjantaina ja Lauantaina olin hoitamassa Lotan heppaa, kun ne hyppäsivät Senioreiden Kenttä-SM. Rocky on ihan huippu ihana hevonen ja toivottavasti (tai siis kun joskus kun minulla on aikaa) pääsen hoitamaan sitä vielä. Perjantaina Lotta ja Roxy tekivät tasaisen varman kouluradan ja lauantaina selvittivät aivan huikean haastavan maaston estevirheittä ja siirtyivät luokan johtoon! Pitkälle iltaan hoidettiin vielä Roxyä ja aamulla Lotta jatkoi siihen mihin jättiin. Aivan suunnaton harmitus oli kun Lotta lähetti viestin ettei ne jatka enää esteille. No, kohti uusia taistoja ja ens vuonna sitten voitetaan takuulla! ;)

Sunnuntai aamuna startattiin sitten itse kisaamaan. Aamu sujui ihan sujuvasti ja päästiin kisapaikalle toivotussa ajassa, hieman ehkä siihen nähden myöhässä että piti vielä hokittaa. Samantein hevonen alas ja hokkeja jalkoihin. Harmi vaan etten ollut kotona tarkistanut hokkeja (lue: kiinnittänyt kaikiin hokinreikiin hokkeja ja irroittanut, silloin ne on seuraavalla kerralla varmasti helppo laittaa) ja lopulta isäpuoli taisteli niiden kanssa että saatiin edes yksi hokki kaikkiin jalkoihin. Lopulta yksi takajalka jäi vain yhdelle hokille, onneksi oli tosi kuiva derbykenttä!

Sitten varusteet päälle ja selkään. Olin jo toisena lähtijänä ja olin tehnyt suunnitelman tehdä pitkä verkka sillä oltiin vain yhdessä luokassa. Korkeutenahan meillä oli sama tuttu 100 cm. Rata oli ihan ookoo, eli siellä ei ollut mitään ihmeellisiä kompastuskiviä. Pysty - pysty sarja ja koko derbykentän lävistävä linja, pari yksittäistä. Uusinta oli lähinnä reipasta laukkaa eteenpäin ja esteet matkan varrella - eli noin radan kävelyssä ajateltuna ei meille paras mahdollinen..

Verkassa Pyry oli aluksi hieman hitaan tuntuinen, joten tein paljon ihan sileällä siirtymisiä ja temponvaihteluita. Sitten peruutuksia ja siitä heti eteen että sain sitä hieman nopeammaksi jalalle. Hyppäsin myös aikaisemmassa vaiheessa kuin normaalisti, pari pientä ja sitten pari kertaa ratakokoisena. Välissä taas sileää, pitkin ohjin kävelyä ja juuri ennen radalle menoa pari kertaa vielä este. Verkka tuntui tosi hyvältä, oli juuri sopiva eikä siinä ollut suurempia ongelmia. 

Areenalle päästiin heti kun luokka alkoi. Ravisin heti reunaa pitkin toiseen päähän, matkalla piti hieman tuijotella laitamainoksia, niitä kun ei herra ole ennen nähnyt, heh. Ensimmäinen ratsukko ei päässyt toiseen vaiheeseen, joten päästiin melko pian aloittamaan oma suorituksemme. Ei muuta kun tervehdys ja menoksi! Halusin pitää kokoajan vähän enemmän kiinni, mutta kuitenkin niin että hypyt pääsevät sujumaan. Kaikki menikin ihan super hyvin neljä ensimmäistä estettä, siitä vielä sujuva 12 askelta pystylle. Sitten tuli pientä liiallista nyppimistä ja melko pienellä askeleella okseri. Ei kuitenkaan mitään ongelmia. Sitten jäätiin ristilaukalle ja en saanut herraa keskittymään sen vaihtamiseen, joten tultiin seuraava este ravilaukka sekoituksella. Puhtaasti sekin. Viimeiseksi vielä pysty - pysty sarja mihin tulin aika hiljaa, mutta hyvin herra senkin selvitti. 

Sarjan jälkeen olin hetken hieman hämilläni, sillä oltiin päästy toiseen vaiheesseen, jatkoin samalla laukalla toisen vaiheen ensimmäisen esteen, hieman eteen toinen. Sen jälkeen annoin hetken laukata, mutta otin jo naurettavan aikaisin kontrollin takaisin. Seuraavaan väliin sain otettua yhden askeleen pois, mutta hieman ehkä otin turhaa nyppimistä pystylle. Viimeinen este oli taas sarja, jonka vaihtoehtoina oli kiertää joko koko banketti tai sitten tehdä banketin edestä lyhyempi tie. Valitsin meille helpomman, eli lyhyen, mutta ratsastin senkin niin banketin läheltä kuin mahdollista. Sarjakin vielä puhtaasti ja uskomatonta 0-0 tuloksella maalissa!

videolta puuttuu ensimmäinen este, kaikki postauksen kuvat © Aada Lätti

Olin radan jälkeen aivan fiiliksissä, en tiedä miten päin olisin ollut! On oikeasti aikaa siitä että olen saanut ratsastettua tuplanollan rataesteillä, varsinkin metristä tai yli. Siirryttiin siinä vaiheessa (koska edelleen oltiin toisia lähtijöitä) luokan johtoon. Sitten mentiin köpöttelemään maastoon ja jännittämään miten käy. Lopulta nolla tuloksia ei tullut kuin  kolme ja koska otin varman päälle ja ratsastin hitaan tuplanollan oltiin kolmansia. Silti! Kolmansia! Olin aivan huikean ylpeä ja onnellinen, välillä ne onnistumiset vain osuvat oikeaan paikkaa.. Tätä todellakin oli kaivattu!

Hieman tietenkin palkintojen jaossa kateellisena sai katsella hienoa oranssia loimea voittajalla, mutta oikeasti, tästä oli pakko nauttia. Niin harvoin ollaan esteradoilta päästy palkintojen jakoon! Varsinkaan kun yksikään puomi ei edes kolissut! Ja lopulta hävittiin voittajalle vain 1,45 sekunttia, eli ei, ei harmita! Onnellinen olen sitäkin enemmän, huippu super ihana Pyry! Kunniakierros oli Pyryn osalta villi, ensin se kääntyi suoraan pusikkoon ja sitten meinasi runnoa palkintoauton kun se lähti sivujuoksua ja pakkia. Lopulta sain sen liikkumaan eteen ja sitten se lähtikin kuin tykin suusta ja mentiin sellaista haipakkaa pitkin derbyä. Tai oltaisiin menty jos en olisi kokoajan vähän ottanut sitä kiinni. Kun sitten hokkeja alettiin irroittamaan huomattiin että eihän sillä edes ole toista etukenkää. Niin hauskaa siellä palkintojen jaossa oli..


Mutta huh, aivan huikea viikonloppu, vaikka sunnuntaina olikin jo ihan rikkipoikkipuhki. Toi ihan huimasti lisää motivaatiota onnistuminen ja nyt toivon mukaan saadaan tästä lisää kipinää kisaradoille ja näitä tulee lisää.. Katsotaan! :)

Kommentit

 1. Hyvä te! Ihan mahtavaa, että nyt onnistuitte kisoissakin näin hyvin :) Onnea! :) Sun blogi on muuten tosi hyvä :)

  VastaaPoista
 2. Jes huippua!!:) onnittelut!

  VastaaPoista
 3. Wau! Aivan huippua, ihanasti postauksesta välittyi aidosti onnistumisen ilo! :) onnea kovasti, tästä hyvä jatkaa

  VastaaPoista
 4. Oliks se luokka avoin suokeille vai avoin kaikille?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …