Siirry pääsisältöön

Tiimipäivä osa 1: Kreetan ja Allin hyppytuokio

Kaikki postauksen kuvat kiitos Pilvi & Aleksi // http://pilvipisara.kuvat.fi/!


Aikatauluongelmien vuoksi on hieman venynyt nämä tiimipäivien voittajien vierailut, mutta nyt olisi aika ainakin ensimmäiselle osalle! Meinaan Kreeta matkusti eilen Kuopiosta asti voitettuaan tiimipäivä kilpailun tänne meidän kulmille. Oli kuulemma vielä ensimmäinen kerta Ypäjällä, joten kokemus varmasti tämäkin!

Käytiin hakemassa Kreeta Loimaan asemalta yhdentoista jälkeen ja suunnattiin siitä suoraan kotiin. Kotona pieni välipala, vaatteiden vaihto ja sen jälkeen mentiin laittamaan Allia kuntoon. Koska olin aamulla nukkunut pommiin ja talli oli jäänyt siivoamatta, siivosin samalla karsinoita kun Kreeta pisti tammaa kuntoon. Kun oltiin sitten valmiina lähtöön ja laitettu hevonen koppiin tarkistin vielä renkaiden tilanteen ja huomasin että yksi rengas oli aivan tyhjä.. Niinpä vaihdettiin koppia ja päästiin jopa matkaan - vaikka vielä toisenkin kopin kanssa hysterioin renkaiden ilmanpaineiden takia.

Keskustassa hevonen kuntoon ja Kreeta selkään. Itse ratsastuksesta nyt en tule kertomaan sen kummempia, vaan saatte tälläisen kuvapainoitteisemman postauksen. Alli oli tosi nätisti ja se tuli oikein hyvin juttuun Kreetan kanssa. Kreeta jopa uskalsi lähteä hyppäämään sen kanssa! Hatunnosto Kreetalle ja super isot rapsutukset huippuhienolle tammalle joka kyllä parantaa menoaa päivä päivältä :)

Ratsastuksen jälkeen heppa taas koppiin ja sieltä kotiin, hevoset laitumelle ja tallin siivous, ruoka ja hieman pakkailua kisoihin. Ja kuin huomaamatta kello olikin jo kuusi illalla ja lähdettiin ajamaan takaisin Loimaan Asemalle. Ihmeen nopeasti ne tunnit sitten vierähtivätkin!













Kiitos todella paljon Kreetalle kun pääsit käymään!
Käykää myös vilkaisemassa Kreetan Ready Steady Go - blogi, johon tulossa päivästä enemmän!


Kommentit

  1. Sä oot kyllä huippu ku järkkäsit tälläsen! Hyvältä näyttää kuvissa ainakin meno :)

    VastaaPoista
  2. Hiii tämä on niin mukava idea :) hyvältä näyttää ja tsemppiä kisoihin ja jatkoon muutenkin!

    VastaaPoista
  3. Harmittaa aivan vietävästi kun näin ratsastuskoululaisena en pääse kesällä hevosen selkään eikä arpaonni suosinut :D Noh, ehkäpä ensi kerralla sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no voihan :/ Toivottavasti ensi kerralla arpaonni suosii! :)

      Poista
  4. Allin hypyt näyttää erittäin hyviltä tän tytön kanssa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyppy on kyllä parantunut huimasti nyt kun tamma on hoidettu :)

      Poista
  5. Kreeta on oikeesti ihan taitava! Ja itselläänkin tosi kiva heppa!

    VastaaPoista
  6. Onko nuo Pyryn kenttäsuojat olleet hyvät ? entä millaiset kenttäsuojat Allilla on ? Minkä merkkisiä/tyylisiä kenttäsuojia suosittelisit poniratsukolle, joka harjoittelee maastoesteitä ja mahdollisesti kesällä starttaamassa harrastetta ? Kiitos vastauksestasi jo etukäteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenttäsuojat ovat ajaneet hyvin asiansa, eli on kyllä hintansa arvoiset. Allilla on samat kenttäsuojat kuin Pyrylläkin. En osaa sanoa millaiset suojat ovat teille parhaimmat, mutta nämä perus Hööksin kenttäsuojat ovat kyllä aivan riittävät helppoihin luokkiin :)

      Poista
  7. Lupaa, että järjestät tän arvonnan uudestaan!! Mun piti niiin osallistua, mutta vuorotyö tekee musta viikkopöllön ja meni deadline tyystin ohi :(. Ois huippua päästä näkemään nää sun konit ja tutustua suhun ihan oikeessa elämässä. Oot meenaan niitä harvoja bloggaajia joiden kuulumiset oikeesti kiinnostaa, kun suurin osa hevosbloggaajista on niin kovin nuoria eikä ajatusmaailmat ehkä sen vuoksi niin kohtaa vaikka blogit ja hevoset hienoja onkin. Tämä paatunut pv -ratsastaja&omistaja tahtois ihan liian paljon koeajamaan kunnon Suomenhevosta!! :D
    Ps. Outoa, että Lehmä onkin oikeesti noin iso, hämäävä tuo sun pituus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, eiköhän tämä uudestaankin järjestetä ;) Ja totta, Lehmä ei ole mikään kovin pikkuinen :D

      Poista
  8. Kuinka korkea tuo Alli on? Näyttää niin isolta :)

    VastaaPoista
  9. Allin hypyt näyttävät paremmilta kreetan kanssa.. Ja ompas sulla pieni pää..

    VastaaPoista
  10. Onko Pyry omasi ? Vai ylläpidos ?

    VastaaPoista
  11. Eikö Alli ollut juuri kipeä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. viimeisin klinikkalasku näköjään kirjattu 9.6. ja sekin sulfakuuri. Joten riippuen mitä tarkoittaa juuri :)

      Poista
  12. No tässähän olisi kova pari! :) tosi kivan näköistä menoa. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov