27. tammikuuta 2016

Viime päivien viihdettä

Viimeisimpiä päiviä olen viettänyt hevosten kanssa pellolla hurjastellen ja vielä viimeisistä lumista nauttien, aivan liian vähän nukkuen, miettien onnellisena sitä, kuinka loppuviikosta on kaksi päivää vapaata, kiroten miten ne vapaat peruttiin, töissä luistellen ja muutaman kerran kaatuillen. Lisäksi sen pienen ajan kun jaksan töiden jälkeen ja ennen niitä olla hereillä olen käyttänyt koneella roikkuen. Tai mielestäni tässä tapauksessa olen yrittänyt saada aikaiseksi kaikkea järkevää, kuten viimeisiä sponsoridiilejä on hierottu Kisamatkalla Championin suhteen, expoaluetta kartoitettu, häiriköity Pilvenmäen sähköpostia ynnä muuta. 

Lisäksi, se mitä kaikista eniten olen tässä koneella istuessani tehnyt on ulkoasut. Erilaiset monimutkaiset ja ei niin monimutkaiset ulkoasut blogeille. Marraskuussa kerroin kuinka innostuin jälleen tutkailemaan koodeja ja avaamaan Photoshop CS6. Ei ole ollut paluuta ajassa taaksepäin, mitä enemmän teen, sen enemmän asioita muistan ja sen paremmaksi ulkoasut kokoajan tulevat. Kuten huomasitte, on tämä minunkin blogini ulkoasu tänä vuonna jo kokenut kaksi vaihdosta!

Mistä kaikki tälläiselle koodi-intoilulle on saanut aikansa? Olen täälläkin useamman kerran kertonut, että joskus muinoin harrastin hyvinkin aktiivisesti virtuaalihevosia. Siellä kirjoitustaidon lisäksi kehittyi tietynlainen silmä erilaisille grafiikoille ja myöhemmin koodeille. Pienellä pähkäilyllä, yrittämisellä ja erehtymisellä sekä tuntien googlailulla ja erilaisten oppaiden lukemisella aivot alkoivat hahmottamaan mitä, miksi ja minne koodipätkiä kannattaa alkaa laittamaan. Lopettaessani reilu vuosia sitten bittiponeilun, jäi oikeastaan tuo koodien kanssa leikkiminenkin. Bannereita (tai siihen ulkoasuaikaan sanottaisiin otsikoita) jatkoin kuitenkin tehden.

Marraskuussa kun se innostus uudestaan iski aloin innoissani tekemään ensin itselleni, sen jälkeen kavereille, lopulta Playssonin tiimiläisille ja nyt jo kaikille muillekin! Yhden ulkoasun tekemiseen menee valehtelematta aivan liian monta tuntia ja varsinkin kun päästään siihen itse ulkoasun modausvaiheeseen, missä leikitellään koodeilla, saadaan siihen käytettyä montakin tuntia. Aluksi kaikki vaikutti aivan helpolta ja yksinkertaiselta. Eihän ne viritykset toimineet mobiililla (puhelimen internetnäkymässä), ei äidin tabletilla ja myöhemmin kuulin ettei myöskään applen selaimella, eli Safarilla. Sen enempää empimättä latasin koneelleni kaikki yleisimmät selaimet ja aloin pähkäilemään lisää ja tekemään kaikista tekemistäni ulkoasuista toimivat versiot. Ja kyllä niihin sai taas tunteja upotettua, mutta nyt voi hieman nostaa jo suunpieliä ylöspäin ja sanoa, että kyllä se vain kannatti! Nopeasti oppii, muistaa ja ymmärtää. 

Koska olen käyttänyt näihin tilausulkoasuihin niin useita tunteja, ajattelin että on aika ottaa ne esille jo blogin puolellakin. Keräsin siis tälläisen tämän hetken TOP5 listan, missä on tähän asti tehtyjen ulkoasujen suosikkini pienien mietteiden kera. Vaikka tämä menee ehkä blogini pääaiheiden ohi melko kattavasti, ajattelin että kun tähänkin on taas innostus syttynyt, on kai näitä täällä blogin puolellakin pakko esitellä. Jos vaikka jossain vaiheessa saataisiin tehtyä pieni "miten minä rakennan ulkoasun" -postaussarja kaiken muun rinnalle ;)

Nyt lemahtaa hieman omaa kehua, mutta annan sen itselleni anteeksi ;)

Ulkoasut TOP5: joulukuu 2015 - tammikuu 2016


sija 5: MK Riding
Kun pienesti, varovasti ja hieman epäillen itseäni ja omia ruostuneita taitojani aloin hiljaisesti sanoa ääneen että teen muille ulkoasuja, taisi Mari olla ensimmäisenä jonossa. Tämä on ulkoasu ensimmäisten joukosta ja tässä vaiheessa vasta aloin enemmän tutustumaan bloggerin hurjaan maailmaan. Edelleen vaikka tästä on koodauksellisesti alettu muistamaan enemmän, tämä ulkoasu on mieleeni. Mielestäni se on kaikella tavalla raikas ja jokaiseen vuodenaikaan sopiva, kuten pitikin. Ja parastahan koko ulkoasun kanssa oli se, että bloggaaja siitä piti hurjasti!Sija 4: Jillan blogi
Kaikessa valkoudessaan ja yksinkertaisuudessaan tästä ulkoasusta tuli tosi kiva. Ensinnäkin oli kiva tehdä myös niin, että Jillalla oli selkeä idea mitä haluaa ja minun ei tarvinnut kun heitellä valmiita versioita hyväksyttäväksi ja sitä kautta mennä ja koodailla sekä muokkailla valmiiksi. Aivan ihanaa että Jilla tahtoi tilata juuri minulta ulkoasun, blogissa on niin uskomattoman hienoja kuvia että ulkoasu ei voi mennä pieleen mitenkään! Koska kuvat on överihienot, jos ette sitä siis vielä tajunnut ;)


Sija 3: löyhkäävä omakehu
Minulla on aina käynyt niin, että oma blogini on jäänyt todella pahasti muiden jalkoihin. Kun saan vision jonkun kuvista, ne harvoin ovat omiani. Nyt kun tein Jillalle ulkoasua, olin vähän puolivahingossa tehnyt esimerkinomaisen pohjan Photoshoppiin ja ennen kuin huomasinkaan olin rakentamassa itselleni uutta ulkoasua. Olen vähän sellainen että kyllästyn nopeasti jos en ole täysin tyytyväinen ja näin kävikin sitten edellisen kanssa. Pientä taistelua ja karvaita pettymyksiä koodaillessa ja lopulta siitä tuli toimiva! Ja ai että, mää tykkään!


Kun olin päässyt jo hieman sisälle koodauksen maailmaan, tapasin googlaillessani käsitteen Slideshow eli animaatiokuva. Tässä normaalin gif-animaatioon verrattuna siirto tulee pienen välähdyksen kautta pehmeästi. Vaikeasta selityksestä huolimatta ymmärtänettä varmasti. Kun olin kerran päässyt tätä tyyliä kokeilemaan, oli Roosan kanssa puhetta uudesta ulkoasusta ja lamppuhan pään päällä syttyi. Tää ulkoasu on kyllä mun mieleen edelleen ja sopii Roosan blogiin aivan uskomattoman hyvin. 


Alkuvuoden suosikiksi kipusi tällä kertaa Rositalle tekemäni ulkoasu. Sekin on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin julmetun hieno, että pakko se oli nostaa sijalle 1. Taas voin korostaa vain uskomattoman hienoja kuvien tarpeellisuutta ulkoasua tehdessä. Varsinkin Maaiken kuvista saisi vaikka millaisia upeita kokonaisuuksia.. Kyllä tuollaiset friisiläiset ovat upeita katseltavia! 

Tähän TOP5 listan perään pitää heti kuulutella että kiitos aivan hurjasti kaikille joille olen saanut tehdä ulkoasun ja ennen kaikkea jos vielä pidätte niistä! Tää on mulle aivan sairaankiva harrastus siinä missä bloggaaminen ja valokuvauskin. Ja on hienoa kuulla ja lukea kommentteja mitä ihmiset näistä pitää. Kehittää sitten samalla vähän omaa grafiikkasilmää; eli risut ja ruusut on tervetulleita!

Mikä tilanne tällä hetkellä?

Tällä hetkellä jatkan siis oikein hyvällä fiiliksellä myös ulkoasujen tekemistä ja näistä voikin lukea lisää tästä linkistä. Koska tämä on minulle täysin vapaa-ajalla tehtävää harrastustoimintaa ja tämä tasapainoittelee työn, hevosten ja muiden aktiviteettien kanssa, en lupaa kovin reipasta aikataulua toteutuksen suhteen - valitettavasti. Kannattaa tietenkin silti olla yhteydessä jos yhtään blogin kohentaminen minun kauttani kiinnostaa.

Tällä hetkellä minulla on kolme ulkoasua jonossa.

koska keskeneräistä työstä ei kuulu esitellä.. 

Nyt on kommenttiboksi auki; anna kuulua niin risut kuin ruusut!

18 kommenttia:

 1. Roosan, Jillan ja sinun ulkoasut ovat upeat. Mk tylsä ja vika teinix.

  VastaaPoista
 2. Päätinpä minäkin ilahduttaa sua kommentilla ;) Sun banneri on ehdottomasti hienoin (koska yybermahtava minunottama kuva) ja muutenkin tykkään väreistä ja huolellisesta leikkauksesta (siis tuon kuvan syventäminen, näin photoshop-termeillä). Kakkoseksi sanoisin MK, koska repaleinen reuna näyttää tosi kivalta :) Kolmanneksi Jillan, vaikka se on aika yksinkertainen eikä sinänsä sisällä mitään "uutta". Tuo Ride Love Laugh on samaa tyyliä kuin Jillan, ei mullistava, vähän olisin syvännyt vähemmän-pehmeällä sudilla tuon "etukuvan", niin ei hukkuisi niin paljon alareunaan :) Roosan on ihan oma kategoriansa, ite en välitä liikkuvista kuvista mutta on tuo ehdottomasti hienoin liikkuvia kuvia sisältävä banneri mitä oon nähnyt! Hyvä Senni, sä oot kyllä tosi taitava tässä! Joskus mä vielä nousen ja harjottelen nää koodaukset myös.. ;)

  Mun mielestä ei haittaa jos mobiiliversiolla ei näy banneri samallatavalla kuin koneella, kunhan ei banneri leikkaudu tai muuten turmellu mobiiliversiossa.

  Terkkuja Mollalle ja muille! xoxo Pilvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaawww, kiitos pilvi, ihana kommentti! <3 Mollalle lähetetty terkut (ja muille myös) :)

   Poista
 3. Oma lemppari Ride Love Laugh vaikken sitä pysty katsomaan kun koodaukset menee Safarilla päällekkäin mutta tosta pikkukuvasta katsottuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, toimivuus on testattu myös safarilla toimivaksi, kuten myös android ja apple toimivaksi :)

   Poista
  2. Noniin nyt se toimii :) samaten sun blogikin, ehkei mun puhelin ollut päivittynyt!

   Poista
 4. Mun lempparini ovat varmaankin Ride love laugh:in ja tämän sinun blogisi ulkoasu! Mutta nämä on kyllä kaikki todella upeita, ei voi kuin ihailla! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanasta ulkoasusta! :) Oli tosi helppoa tehdä kanssasi yhteistyötä, siitäkin huolimatta että sä olisit varmaan tehnyt vähän värikkäämmän ulkoasun ilman mun "no valkoinen ehdottomasti, se on niin kiva"-kommentteja ;)

  VastaaPoista
 6. Hihi, mä oon niin puolueellinen että tykkään omastani eniten... ;DD Toki en ole kyllä yhtään huonoa ulkoasua sulta nähnyt, kaikki ovat kyllä todella hienoja. Oot kyllä niin taitava ja oikein odotan, että pääsen tilaamaan upean kevät/kesäulkoasun!! Kiitos vielä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awww, kiitos <3 Ei se mitää, määki tykkään sun ulkoasusta! :D

   Poista
 7. Nämä sun ulkoasut on kyllä upeita ja niissä näkyy musta ihan selvästi sun virtuaalitallitausta ;) Minusta työssä pitääkin näkyä sen tekijän käden jälki ja näissä näkyy juuri sopivasti, ai tämä on Sennin tekemä huomaa heti ensi vilkaisulla! Etenkin MK riding -blogin ulkoasu oli mun mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on muuten totta, kyllä itekin huomaan että siinä on se oma kädenjälki, mutta miksi sitä poistamaan, heh :) Kiitos!

   Poista
 8. Itse tässä suunnittelen jo uutta banneria sulle rassattavaks ;D Lähinnä vaan kuvan vaihto teemaan sopivaks! :P

  VastaaPoista