5. tammikuuta 2016

24 / 19 / 14 / 13 - Ikäkriisissä

Vuosi meni ja vaihtui. Nyt pitäisi muistaa kirjoittaa vuosi 2016 töissä (ja nyt kun kirjoitin sen tähän, tajusin samantien, että eilenhän kirjoitin kirjoihin vielä 2015.. hups) ja alkaa valmistautumaan tämän vuoden tuleviin tapahtumiin. Aika menee aivan hurjan nopeasti, juurihan ostin Allin, juuri täytin 20 vuotta ja juuri valmistuin koulusta. Todellisuudessa uusimmista näistä asioista on Allin ostaminen ja siitäkin on jo yli kaksi vuotta.

Kärsin kriisistä. Ikäkriisistä. Kärsin sitä jo täyttäessäni 18-vuotta, sillä minä koin, että olen nyt niin kovin vanha (tirsk) ja en ole saanut elämässäni mitään aikaiseksi. Tänä vuonna täytän jo 24 vuotta. Hurjan kuuloista. Sen lisäksi että kriiseilen omaa ikääni, havahduin taas tosiasiaan että hevosetkin heittivät taas ikäänsä yhden vuoden lisää. Se tarkoittaa sitä, että Turbomummo Molla on nyt 19-vuotias, Alli 14-vuotias ja Pyry 13-vuotias. Ei tässä nyt olla enää mitään nuorukaisia.

Mutta onneksi Molla on sitä mieltä, että ikä on vain numeroita, siinähän nyt ei näy ikä missään..

14 kommenttia:

 1. Älä huoli, et ole ainoa joka kärsii ikäkriisistä :) .. täälläkin kahvikupin äärellä mietiskelen että millähän keinolla sitä sais pari ikävuotta takas.

  VastaaPoista
 2. Minäkin kärsin jo jonkinsuuntaisesta ikäkriisistä vaikka täytän "vasta" 17 vuotta tänä vuonna! Ehtii useana vuonna kriiseilemään vielä lisää... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, voi ei! :D No, vielä on monta vuotta aikaa kriiseillä todellakin ;D

   Poista
 3. Nohei, täytän tänä vuonna 33 ja pien-tä kriisiä pukkaa juu-u :D että no panic!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kamala, mää kriiseilen jotenkin jo valmiiks sitä että täytän 25.. Ja siihen on vielä yli vuosi :D

   Poista
 4. Joo ikäkriisi! :( Mulla on 30 lähempänä kuin 20. Ei kiitos. En halua vanheta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, se on jollain tavalla niin pelottavaakin! :o

   Poista
 5. Ainoa tapa välttää vanheneminen on kuolla nuorena! Minä en ole koskaan ymmärtänyt ikäkriisejä. Ja nyt kun ikä alkaa olla hyvin lähellä neljää kymmentä niin ajattelen, että luojan kiitos en ole enää parikymppinen. Elämä vaan paranee vanhetessaan - ja eläimet myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa kuten tuolla alemmassa kommentissa Nepa on kirjoittanut, itsellä on vähän kuin kriisi iän kanssa juuri sen takia, kun tuntuu etten ole saavuttanut tiettyyn ikään mennessä kaikkea mitä "olisi pitänyt": Saada lapset nuorena, olla töissä, naimisissa... Mutta ei kai elämää voi käsikirjoittaa! :)

   Poista
 6. Itsellä ei kyllä omasta puolesta ikäkriisiä vielä ole. Lähinnä olen vain innoissani siitä, että tänä vuonna todella täytän 18. Tulee tästäkin harrastuksesta helpompaa ajokortin myötä. ;) Sen sijaan olen kriisissä rakkaiden hevosystävien vanhenemisesta. Tärkein on jo 23 vuotias pappa. Onneksi ei taida ikä vielä painaa, toivottavasti ei vielä moneen vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rakkaiden eläinten vanheneminen on tuskastuttavaa! Meilläkin Melle lähti juuri ihan "jalat pystyssä" eli meni alle päivässä yhtäkkiä.. Kokoajan alkaa jännittämään niin koska muista eläimistä alkaa näkymään se ikä ja vanhuus.. :(

   Poista
 7. Mulla pyörähtää mittariin pyöreät 30v tossa 4kk:n ja 15pvän, mäenkestä!!
  Jotku kysyny että pukkaako jo kriisiä, oon vastannu että mulla on ollu kriisi viimeset 6 vuotta, heh.
  Ja tuntuu, että ihan vasta vietin 20v partyja .. Hullun nopeeta menee aika!
  Kerrottu, että 30 kriisi johtuu ku siihen mennessä pitäs olla sitäjatätä, ja jos ei ookkaan niin ..
  No, ite en ONNEKSI koskaan mitään elämänsuunnitelmia oo tehny, et "Nää mulla pitää sit olla!" koska tilanne on nyt sinkku, perheetön, työtön. Myönnän rehellisesti että vois aika paljon ahistaa tää elämä jos antas kaikille ajatuksille vallan ..

  Nojooo, tässäpä tämmönen pikku avautuminen, ehköh :D
  Tsemppiä sulle vuoteen 2016, niin työn, reenien ku muunki elämän suhteen ja KIITOS tästä blogista!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :)

   Itseasiassa minulla on juuri tommoinen elämänsuunnitelman kautta perustuva ikäkriisi, tai siis kun kaikki ympärillä saa vauvoja ja menee naimisiin, alkaa itselllä pukkaan sellainen "hitto olenko jotenkin viallinen kun olen tämän ja tämän ikäinen ja en ole vieläkään tässä pisteessä" :D Kamalaa tuollainen ajatteleminen!

   Poista